Derde divisie: Hercules en Hoogland op puntenjacht

© Geert Lommers
UTRECHT/HOOGLAND - In de derde divisie B neemt Hercules het vanmiddag op eigen veld op tegen het Limburgse EVV. Hoogland speelt ook thuis, tegenstander is Dongen.

Hercules moet de draad weer oppakken

Na een prima start haalde Hercules uit de laatste twee duels één punt. De ploeg van trainer René van der Kooij staat nog wel zesde, met slechts twee verliespunten meer dan koploper OFC. Hercules heeft echter twee duels minder gespeeld.
Van der Kooij kan niet beschikken over een trio geblesseerden Dirk Homoet, Vincent Tel en derde doelman Pepijn Vonk zijn niet inzetbaar. Mike de Beer is er wel weer bij.
EVV staat op de elfde plaats en is gemeten naar het doelsaldo met afstand de saaiste ploeg van de derde divisie B. In acht duels scoorden de Limburgers zes keer en kregen er zeven tegen. Drie keer eindigde een wedstrijd van EVV in 1-0, twee keer werd het 0-0 en twee keer was de uitslag 1-1.
Hercules speelde zes keer eerder een competitiewedstrijd thuis tegen EVV. Vijf keer wonnen de Utrechters, één keer won EVV.

Hoogland wil bij grote middenmoot aansluiten

Hoogland kon vorige week geen goed vervolg geven aan de eerste seizoenszege van twee weken geleden. Bij HSC'21 werd met 4-1 verloren. Een overwinning op Dongen brengt de ploeg van trainer Roy Versluis in contact met de hele grote middenmoot.
Hoogland staat nu 16e met 6 punten. Dongen staat twee plaatsen hoger met 9 punten. Dat nummer 8 Groene Ster 11 punten heeft geeft aan hoe dicht het op elkaar staat in de derde divisie. Hoogland en Dongen spelen voor de derde keer tegen elkaar, Hoogland won nog nooit.
Versluis kan weer beschikken over Cas Mocking. Bas Wobbes en Jordan Kemp zijn er nog niet bij. Nieuwe aanwinst Jaïro Schet zit voor het eerst bij de selectie.
Hercules en Hoogland trappen vanmiddag beide om 14.00 uur af. Beide duels zijn live te volgen bij Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.