Jong FC Utrecht onderuit tegen Jong Ajax

© FC Utrecht
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft de uitwedstrijd tegen Jong Ajax niet weten te winnen. Waar FC Utrecht een kleine twee weken geleden nog Ajax de eerste seizoensnederlaag in de Eredivisie toebracht, ging Jong FC Utrecht vanavond met 3-1 onderuit.
In de twaalfde minuut scoorde Remco Balk nog wel de 0-1. Maar lang genieten van de voorsprong kon de ploeg van Darije Kalezic niet. Amper een kwartier later wist Naci Ünüvar de bal achter doelman Fabian de Keijzer te werken. 1-1 was ook de ruststand.
Remco Balk en Davy van den Berg bleven vervolgens in de kleedkamer achter en werden vervangen door Mees Rijks en Albert Lottin. Aan het begin van de tweede helft wisten beide ploegen aanvankelijk nog niet gevaarlijk te worden.
Daarna drong Jong Ajax steeds meer aan, waardoor Fabian de Keijzer steeds meer moeite moest doen om een achterstand te voorkomen. In de 77ste minuut bleef de doelman het antwoord schuldig op een inzet van opnieuw Ünüvar in de korte hoek.
Ook het einde van de wedstrijd was voor de Amsterdammers. Een paar minuten voor tijd tekende Terrence Douglas voor de 3-1. Door de nederlaag vindt Jong FC Utrecht zichzelf nu terug op de tiende plaats in de eerste divisie.