De Gunst wijst IJsselmeervogels de weg, miraculeuze comeback Spakenburg, GVVV onderuit

© RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - IJsselmeervogels heeft de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer Gert Peter de Gunst gewonnen. Op de Westmaat werd het 2-0 tegen Jong Sparta. Spakenburg stond tegen HHC Hardenberg met 3-0 achter maar wist in de absolute slotfase knap terug te komen tot 3-3. Hekkensluiter GVVV stuntte niet bij Katwijk en verloor met 2-0.
Door de winst klimt IJsselmeervogels van de twaalfde naar elfde plek in de tweede divisie. Spakenburg komt door de comeback op acht punten en klimt van plek 16 naar 15. GVVV heeft slechts één punt en blijft de hekkensluier van de competitie. Het gat met voorlaatste ASWH is vier punten.

IJsselmeervogels naar middenmoot

Onder toeziend oog van Marinus Dijkhuizen, trainer van bekertegenstander Excelsior Rotterdam, opende IJsselmeervogels aardig en Jong Sparta kwam goed weg toen een verdediger bijna in eigen doel schoot, maar de paal trof. Ook Sparta was dichtbij de openingstreffer, maar Tahiri miste tot drie keer toe.
Sparta-doelman Janse voorkwam daarna de 1-0 van Rydell Poepon, waardoor de ruststand op de Westmaat 0-0 was. Vlak na rust schoot Pieter Langedijk de Vogels op voorsprong. De aanvaller, die dinsdag in de oefenwedstrijd tegen Purmersteijn vier keer scoorde, had in de competitie nog niet gescoord voor IJsselmeervogels.
Twintig minuten voor tijd kwamen de bezoekers met tien man te staan, toen scheidsrechter Vries een overtreding van Gaultier Overman op Philippe van Arnhem met rood bestrafte. Ook met tien man kreeg Tahiri nog een kans voor Jong Sparta, dat in de slotfase wel aandrong maar daardoor ook ruimte weggaf. Invaller Stan Beune bepaalde in de extra tijd de de eindstand op 2-0.
34' Jesper Drost (1-0)
60' Hero van Lopik (2-0, eigen doelpunt)
79' Serge Fatima (3-0)
86' Floris van der Linden (3-1, penalty)
87' Koos Werkman (3-2)
90+5' Eigen doelpunt (3-3)">

GVVV stunt niet tegen koploper

Na het vertrek van trainer Jochem Twisker deze week hoopte hekkensluiter GVVV op een stunt tegen koploper Katwijk. In de eerste helft was Katwijk de betere partij maar ook GVVV liet zich zien. Na een half uur spelen was Joshua Patrick dichtbij de openingstreffer.

GVVV hield lang stand tot de koploper van de competitie. Tot minuut 60. Via uitblinker Killian van Mil kwam de 1-0 op het scorebord. Twaalf minuten voor tijd ging het boek definitief dicht voor GVVV doordat invaller Danny van Haaren de 2-0 maakte.

[Kader:60' Killian van Mil (1-0)
78' Danny van Haaren (2-0)