Hoofdklasse: DHSC en Eemdijk scoren niet en gaan onderuit

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de hoofdklasse A heeft DHSC op bezoek bij Smitshoek met 1-0 verloren. Ook Eemdijk ging onderuit. In de hoofdklasse B was Genemuiden met 3-0 de baas over De Diekers.
DHSC blijft door de verliespartij steken op zes punten uit acht duels in de hoofdklasse A. De Utrechters wonnen pas eenmaal en staan dertiende.
Eemdijk zakt door de nederlaag van de derde naar de vierde plek. De Groenen uit Bunschoten-Spakenburg hebben tot nu toe 14 punten verzameld uit acht duels.

Vierde nederlaag voor DHSC

Tussen Smitshoek en DHSC van de hoofdklasse A stond het lang 0-0. Tien minuten na rust werd de ban gebroken door de thuisploeg. De zomerse aanwinst Hermon Tekleab scoorde in de 55e minuut de 1-0. Dat bleek later ook de enige treffer van de wedstrijd.
55' Hermon Tekleab (1-0)

Genemuiden maatje te groot voor Eemdijk

Eemdijk was in de hoofdklasse B niet opgewassen tegen de nieuwe koploper Genemuiden. Via Kay Velda kwam de thuisploeg in de eerste helft op 1-0 voorsprong. Hij scoorde via een strafschop.
Het lukt Eemdijk niet om wat terug te doen tegen de directe concurrent. Osama Ben Kaddour en Sijmon Eenkhoorn maakten er in de tweede helft 2-0 en 3-0 van.
12' Kay Velda (1-0)
50' Osama Ben Kaddour (2-0)
88' Sijmon Eenkhoorn (3-0)