Instellingen

Gert Peter de Gunst na zege: 'IJsselmeervogels schiet conditioneel nog tekort'

© RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het duurde even voordat de nieuwe IJsselmeervogels-trainer Gert Peter de Gunst zich na de wedstrijd tegen Jong Sparta bij de pers meldde. De debuterende trainer zag zijn ploeg met 2-0 winnen en was dat nog even aan het vieren. "Ik zat helemaal in de euforie, we zaten lekker aan het bier en toen zei Jan dat er buiten mensen stonden te wachten."
"Het was best wel een moeilijke wedstrijd. Ik denk we in de eerste helft een goeie fase hadden, hadden we misschien wel een goal kunnen maken, maar zij hadden ook kunnen scoren", blikt de Zwollenaar terug op zijn eerste wedstrijd.

Eerste doelpunt Langedijk

Na een doelpuntloze eerste helft maakte Pieter Langedijk, die al veel gescoord had in oefenduels, eindelijk zijn eerste competitiedoelpunt voor de Vogels. "Tachtig procent van de goal was van Khalid Tadmine, toen hij sprintte keek hij al naar links en was het voor mij een intikkertje."

Fysiek nog niet in orde

Langedijk had vervolgens ook de tweede moeten maken. "Ja, of hem breedleggen", zegt De Gunst. "Dat had wel geholpen, want het was wel de fase dat wij ook fsyiek niet meer in staat waren om er druk op te krijgen. We schieten daarin echt te kort, op conditioneel gebied moeten we stappen gaan maken."
[Media:">
Langedijk zag hoe zijn ploeg het in de slotfase, toen Jong Sparta na een rode kaart met tienen speelde, daardoor toch wel moeilijk kreeg. "De laatste tien minuten werden er verkeerde keuzes gemaakt. We zaten in de vermoeidheid en gingen rare dingen doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.