Gelijkspel voor SCHC in topper tegen Den Bosch, eerste winst dames Kampong

Yibbi Janssen scoorde namens SCHC
Yibbi Janssen scoorde namens SCHC © Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - SCHC heeft de topper in de hoofdklasse tegen Den Bosch, de ploeg van voormalig Kampong en Voordaan-coach Marieke Dijkstra, afgesloten met een 2-2 gelijkspel. De vrouwen van Kampong boekten bij Victoria de eerste winst van het seizoen 1-2.
Na zeven gespeelde wedstrijden heeft nummer vier SCHC dertien punten. Dat zijn er vijf minder dan koploper Den Bosch. Kampong klimt door de winst naar de tiende plek. De Utrechtse vrouwen hebben vijf punten.

Jansen bezorgt SCHC gelijkspel

Via Frédérique Matla kwam Den Bosch op 0-1 voorsprong bij SCHC. Zij scoorde in het begin van het tweede kwart. De bezoekers hadden de voorsprong vier minuten in handen. In minuut 22 sloeg SCHC-topscorer Yibbu Janssen toe: 1-1.
Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd nam Den Bosch opnieuw de leiding. Sanne Koolen verzorgde de 1-2. Opnieuw reageerde Jansen namens SCHC. Twee minuten voor tijd werkte ze de 2-2 binnen en daarmee was de eindstand bepaald.
18' Frédérique Matla (0-1)
22' Yibbi Jansen (1-1)
50' Sanne Koolen (1-2)
68' Yibbi Jansen (2-2)

Eerste zege dames Kampong

Kampong begon goed en dat resulteerde in de vijfde minuut voor de 0-1 voorsprong van de Utrechters.
Via Renée van den Brand (1-1) in het laatste kwart dacht Victoria een punt veilig te stellen. Zij scoorde in minuut 67. Maar vlak voor tijd scoorde Kampong alsnog. Luna Fokke wist vanuit een strafcorner voor de 1-2 eindstand te zorgen.