Kansloze nederlaag FC Utrecht bij AZ: 5-1

AZ - FC Utrecht
AZ - FC Utrecht © ANP
UTRECHT - FC Utrecht heeft de 0-1 winst bij Ajax geen goed vervolg gegeven. De Utrechters kwamen er bij AZ niet aan te pas en verloren met 5-1 van de Alkmaarders.
Ondanks de nederlaag blijft FC Utrecht voorlopig derde staan. De achterstand op koploper Ajax is vijf punten. Met de 5-1 nederlaag heeft het positieve doelsaldo van de ploeg van trainer René Hake wel een dreun gekregen. Van +13 gaan de Utrechters naar +9.

Persoonlijke fouten zorgen voor snelle 2-0 achterstand

Al in de zesde minuut pakte AZ de 1-0 voorsprong. Na een steekpass van Jordy Clasie ging verdediger Willem Janssen niet vrijuit. Hij zat mis waardoor de bal bij Albert Gudmundsson terecht kwam. De aanvaller uit IJsland gaf de bal vervolgens aan Pavlidis die van dichtbij kon binnentikken.
Zes minuten later was er opnieuw een Utrechtse fout waardoor AZ tot scoren kwam. Jesper Karlsson schoot van zo'n 20 meter afstand. Doelman Maarten Paes dacht de bal makkelijk te vangen maar de sluitpost maakte een ketser: 2-0. Direct na die treffer was er nog een tegenslag voor FC Utrecht. Mimoun Mahi, die voor het eerst dit seizoen in de basis stond, moest geblesseerd het veld verlaten.

Twee keer De Wit

Na die twee tegentreffers en de wissel van Mahi leek FC Utrecht aangeslagen. De Utrechters kwamen er in de eerste helft niet meer aan te pas. AZ voerde de boventoon en dat leverde in minuut 40 de 3-0 op. Dani de Wit kopte hem binnen.
Met het inbrengen van Timber en Boussaid voor Van Overeem en Van de Streek hoopte Hake in de tweede helft voor verandering te zorgen. FC Utrecht begon nog aardig maar na elf minuten kreeg het de deksel op de neus. Na een snelle uitbraak schoof De Wit de 4-0 binnen. Via een strafschop in de 86e minuut schoot Albert Gudmunddson de 5-0 binnen. Hij was zelf neergehaald door FC Utrecht-aanvoerder Janssen.
In de allerlaatste minuut van de wedstrijd kwam de Utrechtse nul nog wel van het scorebord af. Na een goede individuele actie zorgde Timber voor de 5-1 eindstand.

6' Vangelis Pavlidis (1-0)
12' Jesper Karlsson (2-0)
40' Dani de Wit (3-0)
56' Dani de Wit (4-0)
86' Albert Gudmunddson (5-0)
90' Quinten Timber (5-1)