Spelers FC Utrecht voelen zich afgetroefd door AZ: 'We kwamen niet in de wedstrijd'

Adam Maher
Adam Maher © Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht-spelers Willem Janssen, Adam Maher en Quinten Timber baalden flink van de 5-1 nederlaag tegen AZ. De Utrechters voelden zich vrijwel het hele duel onmachtig in Alkmaar.
Het was gewoon echt slecht
Adam Maher
FC Utrecht speelde al vrij snel een verloren wedstrijd. "We begonnen nog aardig, we hadden het balbezit. Maar na de 1-0 en 2-0 ging het helemaal fout", zag Quinten Timber vanaf de bank. Hij kwam in de rust het veld in. "Ik moest meer energie brengen. We hadden op het middenveld geen grip. Het wordt lastig als je die tweede bal niet wint. Waar het aan ligt dat weet ik niet."

Persoonlijke fouten

In de zesde minuut kwam AZ op 1-0 voorsprong door een treffer van Pavlidis. Aanvoerder Janssen zag er bij die gal verdedigend niet goed uit.
"Ik ben kritisch op mijzelf, maar er was ook geen druk op de bal. Die pass was fantastisch aangemeten eerlijk is eerlijk. Ik had het idee dat als ik niet zou ingrijpen dat hij hem kon aannemen. Ik probeerde hem te redden met een soort duik. Het ziet er heel slecht uit doordat ik de bal mis", aldus Janssen over de snelle 1-0 van AZ.

Verloren wedstrijd

"We hadden daarna nog veel te winnen. Maar we creëren nog geen halve kans", zegt Janssen geïrriteerd. "AZ heeft ons afgetroefd. Ze sloegen vanuit de omschakeling toe. Ze speelden met en zonder bal in een hoger ritme dan wij."
Het is lastig om het positieve ervan in te zien
Quinten Timber
Het lukt FC Utrecht niet om maar een moment in het duel een vuist te maken bij AZ. "Het was gewoon echt slecht. Ik kan er niets anders van maken", blikt Adam Maher terug. "Je weet dat AZ naar ons heeft gekeken. Ze hebben het goed gedaan, wij kwamen niet in de wedstrijd."
Het enige doelpunt van FC Utrecht werd gemaakt door Timber. "Het is lastig om het positieve ervan in te zien. Misschien komt dat later nog", aldus Timber over zijn goal in de laatste minuut. Hij dribbelde de zestien en scoorde. "Ik weet dat ik dat kan en vaker moet doen."
[Media:">

Maher uitgefloten door publiek AZ

Maher speelde in het verleden 123 duels. Hij werd uitgefloten door het publiek van AZ. De Alkmaarse aanhang leek hem kwalijk te nemen dat hij in 2019 de club transfervrij verliet. "Zij weten de echte reden niet waarom ik hier ben vertrokken."
"Als ze dat zouden weten dan zouden ze heel anders reageren. Dat ik hier vertrok heeft met bepaalde personen te maken. Er zijn een paar dingen gebeurd daardoor tekende ik hier toen niet bij", aldus Maher.
[Media:]
Deze week verlengde Maher zijn contract bij FC Utrecht. "Ik voel hier nu de warmte die ik ook ooit bij AZ voelde. Ik heb aan AZ veel te danken maar er zijn dingen gebeurd die met bepaalde personen te maken heeft."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.