Mannen SCHC boeken eerste competitiezege, tweede nederlaag Kampong

SCHC - Hurley
SCHC - Hurley © RTV Utrecht
UTRECHT - Promovendus SCHC heeft in de hoofdklasse de eerste winst van het seizoen gepakt door thuis van Hurley te winnen: 3-2. De mannen van Kampong gingen daarentegen onderuit. Klein Zwitserland was in Den Haag met 2-1 te sterk voor de Utrechters.
SCHC klimt door de winst naar de tiende plek op de ranglijst. De Bilthovenaren hebben vijf punten uit zeven duels. Kampong heeft twaalf punten verzameld in zes duels en staat daarmee zesde.

SCHC speelt goed en pakt eerste winst

SCHC begon goed aan het duel. De Bilthovenaren hadden de meeste kansen en daarvan werd er één benut. Jelmer Uildriks tekende in minuut acht voor de 1-0. In het tweede kwart had Cerdric Terwel de ultieme kans op de 2-0, maar de hockeyer van SCHC twijfelde te lang waardoor de marge niet werd vergroot.
In het slot van het tweede kwart kreeg SCHC loon na werken. Via een strafcorner werkte Conor Empey de 2-0 binnen.
In het derde kwart bracht Deegan Huisman namens Hurley de spanning terug in de wedstrijd door de 2-1 te maken. Vervolgens was het Jelmer Uildriks die met zijn tweede van de middag de marge weer op twee bracht. Met een klein tikje verzorgde hij de 3-1.
Vlak voor tijd maakte Huisman namens Hurley zijn tweede en daarmee ook de 3-2. De drie punten bleven echter gewoon in Bilthoven.

8' Jelmer Uildriks (1-0)
31' Conor Empey (2-0)
40' Deegan Huisman (2-1)
49' Jelmer Uildriks (3-1)
68' Deegan Huisman (3-2)

Kampong morst punten bij Klein Zwitserland

Klein Zwitserland kwam in de negende minuut via een strafcorner op 1-0 voorsprong. Aki Kaeppeler maakte de treffer namens de thuisploeg. Vlak voor het einde van het tweede kwart kwamen de Utrechters op gelijke hoogte. Terrance Pieters zorgde namens Kampong voor de 1-1.
In de 47e minuut had Kampong de mogelijkheid om voor het eerst op voorsprong te komen. Jip Janssen kreeg een strafbal maar de doelman van Klein Zwitserland keerde de poging van de Utrechtse aanvaller.
Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Vlak voor het einde van het derde kwart wist een speler van Klein Zwitserland de 2-1 binnen te werken. Dat bleek later ook de eindstand.
Klein Zwitserland - Kampong

9' Aki Kaeppeler (1-0)
30' Terrance Pieters (1-1)
52' Onbekend (2-1)