Onnodige nederlaag voor Kampong: 'Hadden genoeg kansen'

Utrecht - Volgens Kampong-coach Roelant Oltmans was de nederlaag tegen Klein Zwitserland van zondag absoluut niet nodig.
Zij komen er één keer uit en scoren
Roelant Oltmans
Kampong verloor uiteindelijk met 2-1 van Klein Zwitserland. "De eerste helft ging het gelijk op, evenveel kansen. We hebben onszelf in de tweede helft niet beloond. We hadden genoeg kansen", aldus Kampong-hockeyer Robbert Kemperman na afloop.
Oltmans is het met hem eens. "We hadden de wedstrijd naar ons toe moeten trekken. Wij bleven op zoek naar die goal. Zij komen er één keer uit en scoren."
De Utrechters hebben niet veel tijd om bij te komen van deze nederlaag. Donderdag speelt Kampong tegen Amsterdam, zondag tegen Bloemendaal. "Dat is het mooie van deze competitie. Je moet constant scherp zijn. Er zijn ongeveer zeven teams die om de tickets voor de play-offs strijden.", aldus Oltmans.

Harte op de weg terug

Doelman David Harte raakte vorig seizoen in de play-offs tegen Bloemendaal geblesseerd. Tegen Klein Zwitserland zat hij weer bij de wedstrijd selectie, maar hij kwam niet in actie.
"Hij heeft afgelopen week voor het eerst volledig met de groep meegetraind. Het ziet er naar uit dat hij binnenkort terugkeert in het doel", aldus Oltmans over Harte. Hij kwam vanwege een hamstringblessure nog niet in actie dit seizoen.

Kemperman voorlopig afwezig bij Oranje

Kemperman reageerde ook nog op het feit dat hij voorlopig niet bij de selectie van het Nederlands team zit. "Ik ben nu niet beschikbaar. Ik ga naar de winter bekijken hoe de vlag erbij hangt, mentaal en fysiek. Ik heb zeker nog niet definitief bedankt", zei Kemperman die in januari vader wordt. "Dat heeft er natuurlijk ook mee te maken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.