SCHC blijft rustig na eerste zege: 'Beide benen op de grond blijven'

© Orange Pictures
BILTHOVEN - Na zeven speelrondes in de hoofdklasse hockey heeft promovendus SCHC de eerste driepunter binnen. Coach Gilles van Hesteren en Marnix Kleinsman waren daar uiteraard blij mee, al zagen ze ook verbeterpunten bij de winst op Hurley.
De jongens moesten wennen aan wedstrijden verliezen
Gilles van Hesteren, coach SCHC
SCHC won met 3-2 van Hurley. "Dit voelt zeker beter dan vorige week", zei Van Hesteren. Toen verloor SCHC met 9-2 van Kampong. Maar ook na de winst op was de coach kritisch. "We hadden na de eerste twee kwarten al op 3-0 voorsprong moeten staan. Dat geeft ook wel een beetje het spelbeeld weer."

Afstand genomen van Hurley

SCHC staat tiende, Hurley is de puntloze hekkensluiter. "Dit was de eerste echte test tegen een gelijkwaardige ploeg. Die win je, dus dat is lekker", aldus Van Hesteren. "De afgelopen twee jaar won SCHC bijna alles. De jongens moesten wennen aan wedstrijden verliezen. Of het een horde was dat weet ik niet."
Met beide benen op de grond blijven
Marnix Kleinsman
Donderdag kan SCHC de eerste winst een goed vervolg geven. De Bilthovenaren nemen het op tegen koploper Bloemendaal. "Alles kan, maar we moeten met beide benen op de grond blijven. We moeten voor elkaar door het vuur gaan en punten sprokkelen in de komende wedstrijden", besluit Kleinsman.
[Media:">

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.