Gery Vink moet GVVV in de tweede divisie houden: 'Dat wordt een zware klus, maar daar loop ik niet voor weg'

© Orange Pictures
VEENENDAAL - GVVV hoopt met Gery Vink de trainer te hebben gevonden die de club aan de praat krijgt en degradatie uit de tweede divisie weet af te wenden. De voormalig jeugdtrainer van Ajax en assistent-trainer Willem II is de opvolger van Jochem Twisker, die vorige week zijn contract inleverde. "We moet niet als een dood vogeltje door de competitie gaan ronddwalen", is Vink strijdbaar.
De 56-jarige Betuwnaar krijgt bij zijn aantreden een ploeg onder zijn hoede die gezien de resultaten en de stand in de competitie niet overloopt van het vertrouwen. "Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben. Als je negen gespeeld één punt hebt, is er iets aan de hand", stelt Vink nuchter. "Het is duidelijk dat er punten moeten gaan komen."
[Media:]
Het elftal mag dan weinig vertrouwen hebben, Vink heeft dat wel. "Ik heb met de allerbeste spelers gewerkt en die liepen allemaal weg met me. Dus zou het mij heel erg verbazen als we bij GVVV niet een bepaalde cultuur kunnen creëren waarin spelers zich prettig voelen en gaan winnen."

Vuurdoop tegen Sparta

Vink zit volgende week woensdag, op 27 oktober, voor het eerst op de bank, als GVVV in de eerste ronde van de KNVB beker aantreedt tegen eredivisionist Sparta Rotterdam. Drie dagen later wacht de thuiswedstrijd in de competitie tegen Excelsior Maassluis. Vink gaat geen oefenduels spelen, hij wil zijn spelers in trainingen leren kennen.
Pikant wordt voor de nieuwe trainer ook het duel tegen Spakenburg, op 22 januari. Dan speelt Vink namelijk tegen zijn zoon Wimilio. "Zo ver heb ik nog niet vooruit gekeken. Vanavond is een belangrijke datum. En belangrijk is ook dat ik er zelf ontzettend veel plezier aan ga beleven, en dat die jongens dat ook beleven."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.