Rugbyclub Eemland gastheer interland Oranje O24

© Orange Pictures
AMERSFOORT - Het Nederlands O24 rugbyteam speelt de komende twee zaterdagen in het toernooi om de Europese Super Cup tegen de leeftijdgenoten van Portugal en Spanje. Plaats van handeling is beide keren sportpark De Bokkeduinen in Amersfoort, thuishaven van Rugbyclub Eemland. De Oranjetalenten, spelend onder de naam Delta, treffen zaterdag vanaf 15.30 uur hun Portugese leeftijdsgenoten.
De Europese Super Cup is opgezet om de kloof tussen de talenten en de nationale ploegen, maar ook tussen de kleine en de grote en de grote rugbylanden in Europa te verkleinen. Talenten kunnen zich zo in eigen land ontwikkelen op een niveau dat hoger is dan de nationale ereklasse.
Het Delta-team, waarvan de Eemlanders Robbin Schut, Hugo Langelaan en Delano Jansen van der Sligte een thuiswedstrijd spelen, begon vorige maand aan de Super Cup met een 34-13 thuiszege op The Brussels Devils. Behalve de poule met Nederland, België, Spanje en Portugal is er ook nog een Oost Europese poule. Daarin spelen de Russische topclubs Enisey-STM en Lokomotiv Penza, The Black Lion uit Georgië en The Tel Aviv Heat uit Israël.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.