Derde nederlaag op rij voor Jong FC Utrecht; 'Taken niet goed uitgevoerd'

© RTV Utrecht
UTRECHT - Oktober is een slechte maand voor Jong FC Utrecht. Na nederlagen tegen FC Emmen en Jong Ajax verloren de Utrechtse beloften ook het derde duel in oktober. Thuis tegen Roda JC werd het 1-2.
Roda stond al na twintig minuten op 0-2, door doelpunten van Patrick Pflücke en Xian Emmers. In de tweede helft bracht Arthur Zagre de spanning terug, maar de gelijkmaker bleef uit.

Slechte eerste helft

Jong FC Utrecht gaf in de eerste helft niet thuis en had geluk dat de schade bij de rust beperkt bleef tot 0-2. In de tweede helft wist de ploeg van Darije Kalezic het tij te keren, maar verder dan de treffer van Zagre, wiens schot nog werd aangeraakt door Remco Balk, kwam het niet.
Op de ranglijst van de eerste divisie is Jong FC Utrecht, dat eind september na een goede reeks de koppositie nog in zicht had, inmiddels afgezakt naar de elfde plaats. De ploeg heeft 15 punten uit elf duels.

'Taken niet goed uitgevoerd'

"Het ligt aan het uitvoeren van de taken. In de tweede helft hebben we ons beter gehouden aan de afspraken. Zo simpel is het", verklaart trainer Darije Kalezic het verschil tussen de eerste en de tweede helft. "Het heeft te maken met jeugdigheid, maar het heeft ook te maken met de vele wisselingen in het elftal."
Dat zijn er negen minder dan koploper Volendam, dat maandag met 1-0 won van NAC, dankzij een doelpunt van FC Utrecht-huurling Denzo Kasius.
4' Patrick Pflücke (0-1)
20' Xian Emmers (0-2)
59' Arthur Zagre (1-2)