Geen verrassingen in voorselectie Oranje

© Orange Pictures
UTRECHT/ABCOUDE - De 30-koppige voorselectie die bondscoach Louis van Gaal heeft gepresenteerd in de aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Montenegro en Noorwegen in november, kent geen verrassingen. Dat betekent dat ook de Utrechtse Ajacied Jurriën Timber en Juventus-verdediger Matthijs de Ligt uit Abcoude zijn opgeroepen.
De voorselectie telt wel meer namen dan te doen gebruikelijk. "We hebben op dit moment te maken met jongens die kampen met blessures. En verder heeft een aantal internationals weinig speelminuten in de benen. Vandaar de keuze voor een wat grotere groep", verklaart Van Gaal die keuze.
Het Nederlands elftal speelt op zaterdag 13 november in en tegen Montenegro. Drie dagen later wordt de reguliere kwalificatiereeks afgesloten in de Kuip, met de wedstrijd tegen Noorwegen. Beide duels beginnen om 20.45 uur.

Jong Oranje

De voorselectie van Jong Oranje telt twee debutanten: Sven Mijnans van Sparta en Thijs Dallinga van Excelsior, de topscorer van de eerste divisie. De geblesseerde aanvoerder Sven Botman, van het Franse Lille, ontbreekt. De FC Utrecht-spelers Fabian de Keijzer en Quinten Timber zijn er wel bij.
Jong Oranje speelt op 12 november de EK kwalificatiewedstrijd in Almere tegen Jong Bulgarije. Op maandag 15 november wacht de uitwedstrijd tegen Jong Gibraltar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.