Instellingen

Jan-Willem van Schip ontbreekt op WK baan, focust op zesdaagses

© Robert Jones, Beat Cycling Club
SCHALKWIJK - Jan-Willem van Schip won vorig jaar nog zilver op het WK baanwielrennen, maar dit jaar ontbreekt de Schalkwijker op het wereldkampioenschap. Door een misser van wielerunie KNWU mag hij niet meedoen aan het WK koppelkoers, waarna Van Schip besloten heeft het toernooi over te slaan.
Van Schip werd twee weken geleden nog Europees kampioen koppelkoers samen met Yoeri Havik. Maar regelgeving van de internationale wielerunie UCI houdt het Nederlandse koppel van het WK. Het afgelopen baanseizoen had de KNWU minstens een keer een team naar een Nations Cup-wedstrijd moeten sturen, om zo een afvaardiging te mogen sturen naar het WK.

Zesdaagses

Dat deed de Nederlandse wielerunie, vooral vanwege de coronacrisis, niet en dat komt Van Schip en Havik nu dus duur te staan. De UCI hield haar poot namelijk stijf. Als gevolg van die beslissing heeft de Schalkwijkse hardrijder en baanspecialist besloten om het WK over te slaan. Hij ontbreekt dus ook op onderdelen als de puntenkoers en het omnium.
BEAT Cycling, de ploeg van Van Schip, laat weten dat hij nu een rustperiode ingelast heeft om zich voor te bereiden op de periode met zesdaagses. Hij heeft de komende maanden onder meer de zesdaagses van Kopenhagen, Gent en Rotterdam op zijn programma staan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.