Lorena Wiebes de beste in Ronde van Drenthe, hoofdrol Floortje Mackaij

© Team DSM | Patrick Brunt
UTRECHT - Lorena Wiebes heeft in eigen land de Ronde van Drenthe gewonnen. De sprintster uit Mijdrecht was na een zware wedstrijd van 159 kilometer de snelste van een kopgroep van zeven. Haar ploeggenote Floortje Mackaij uit Woerden speelde een hoofdrol en werd vijfde.
De Ronde van Drenthe was dit jaar de afsluiter van de Women's World Tour. Op vijftien kilometer van de finish viel de beslissing op de beklimming van de VAM-berg. Floortje Mackaij uit Woerden plaatste daar een aanval en reed weg met de Zwitserse Elise Chabbey en de Italiaanse Elena Cecchini.
Uit de achtergrond maakten nog vier rensters de oversteek, waaronder Wiebes. De kopgroep van zeven bestond uit een kwartet van Team DSM. Chabbey, Cecchini en de Italiaanse Eleonora Gasparrini volgden. Team DSM besloot namelijk voor de sprint van Wiebes te rijden. De belangrijke lead-out kwam van Mackaij, waarna Wiebes het overtuigend afrondde.
Het betekent voor de 22-jarige Wiebes al haar dertiende overwinning van dit seizoen. Ze won onder meer twee etappes in de Giro voor vrouwen en twee ritten in de Tour of Britain op het hoogste niveau.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.