Gemengde gevoelens bij rugbytalenten na oorwassing: 'Wel mooi dat het in Amersfoort is'

Delta - Lusitanos op Sportpark De Bokkeduinen
Delta - Lusitanos op Sportpark De Bokkeduinen © RTV Utrecht
AMERSFOORT - Op Sportpark De Bokkeduinen in Amersfoort werd er zaterdagmiddag een heuse rugbyinterland gespeeld. Team Delta (Nederland onder 24) ging in de Europese Super Cup met flinke cijfers onderuit tegen Lusitanos (Portugal onder 24).
Mooi op deze wedstrijden op De Bokkenduinen te spelen
Robbin Schut, rugbyer
De Nederlandse rugbyers, met Hugo Langelaan en Robbin Schut van Eemland, hadden niet veel in te brengen. Halverwege de tweede helft stond het 7-22, maar de Portugezen wisten de marge vervolgens nog uit te breiden naar 7-50.

Portugal een stuk verder dan Nederland

Na afloop waren er gemengde gevoelens bij de rugbyers. "Dat die wedstrijden hier worden gespeeld dat is super. Voor Eemland en Amersfoort is dat hartstikke mooi", aldus Schut die baalde van de uitslag. "Heel jammer, we hebben wel gestreden tot het einde. De laatste 35 minuten waren ze echt een stuk beter."
Daar sluit bondscoach Allard Jonkers zich bij aan. "Van deze wedstrijd kunnen we veel leren. De eerste helft hebben het goed gedaan. De tweede helft lopen ze over ons heen en is bij ons de organisatie weg", zegt Jonkers. "Ik kan zeker genieten van het spel van Portugal. Zij hebben supersnelle en handige spelers."
"Dat je met grote cijfers verliest doet natuurlijk wel pijn", aldus Jonkers. "We moeten met elkaar, de clubs, gaan kijken hoe we het algehele niveau in Nederland omhoog kunnen krijgen."
[Media:">
Volgend weekend wordt er opnieuw gespeeld in Amersfoort. Dan nemen de Nederlandse beloften het op tegen Spanje.
De Europese Super Cup is opgezet om de kloof tussen de talenten en de nationale ploegen, maar ook tussen de kleine en de grote en de grote rugbylanden in Europa te verkleinen. Talenten kunnen zich zo in eigen land ontwikkelen op een niveau dat hoger is dan de nationale ereklasse.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.