Waterpolosters UZSC maken gehakt van De Ham

© RTV Utrecht / Robert Claus
UTRECHT - De waterpolosters van UZSC hebben met ruime cijfers gewonnen in de eredivisie. In zwembad De Krommerijn werd De Ham met 18-8 verslagen door de Utrechtse vrouwen.
UZSC begon uitstekend en ging met een 4-3 voorsprong rusten na het eerste kwart. In de tweede periode liep de ploeg van trainer Joachim de Ruijsscher uit naar een 7-4 voorsprong, al had UZSC kansen op een groter verschil.
In het derde en het vierde kwart liepen de Utrechtse vrouwen alsmaar verder weg van de bezoekers uit Krommenie. De eindstand in de Krommerijn was uiteindelijk 18-8. Esther Scheij was met vijf treffers de uitblinker aan de kant van UZSC.
Door de overwinning komen de dames van UZSC op 12 punten uit vijf wedstrijden. Daarmee blijft het in het kielzog van koploper De Zaan. De Ham heeft 3 punten uit zes wedstrijden.