FC Utrecht terug op plaats 3 maar blijft 'voer voor psychologen'

UTRECHT - Puur op vechtlust werkte FC Utrecht zich zaterdagavond langs Heerenveen. Na de openingstreffer van Moussa Sylla in de 21e minuut verwachtte men een bevrijd FC Utrecht te zien. Niets was minder waar. Na een eigen goal van Willem Janssen, amper twee minuten later, leek al het vertrouwen verdampt als sneeuw voor de zon.
De invallers zorgden vervolgens voor herwonnen zelfvertrouwen.
Moussa Sylla na de 1-0
Moussa Sylla na de 1-0 © Orange Pictures
Sander van de Streek speelde een ongelukkige wedstrijd tegen AZ. Tegen Heerenveen zat hij weer op de bank. Als invaller kopte hij de winnende 2-1 binnen. "Ik was niet in de vorm waar ik vorig jaar in zat. Ik heb er met de trainer over gesproken", aldus Van de Streek na afloop.
Ik werk me het snot voor de ogen
Sander van de Streek
"Ik raakte op een rot moment geblesseerd aan mijn kuit. Natuurlijk heb ik wedstrijden nodig om terug in die oude vorm te komen. Ik werk me het snot voor de ogen en betaalt zich nu uit."

Voer voor psychologen

Coach René Hake blijft het interessant vinden hoe zijn ploeg reageert op tegenslag. "De eerste 20 minuten deden we het heel goed. We moeten toch uitvinden hoe we dat kunnen vasthouden na een tegengoal." Na een driedubbele wissel (Van de Streek, Balk en Ter Avest kwamen erin) kreeg FC Utrecht weer grip.
FC Utrecht viert de zege op Heerenveen
FC Utrecht viert de zege op Heerenveen © Orange Pictures
"Ik heb er wel weer van genoten hoeveel energie er uiteindelijk ingelegd wordt en we de zege toch weer naar ons toe trekken."
Bart Ramselaar was één van de uitblinkers. Er was alleen één punt van kritiek. "Ik moet hem erin gaan schieten, hè? Vandaag misschien wel twee.", lacht Ramselaar schuldbewust. De Amersfoorter liet opnieuw een aantal kansen liggen, maar was onmisbaar in de opbouw en met een paar mooie onderscheppingen. "De laatste stap die we moeten maken is dat we iets onoverwinnelijks gaan laten zien en dat we blijven voetballen als we een keer een goal tegen krijgen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.