Dames Kampong boeken tweede overwinning, eenvoudige winst SCHC

Fleur van der Kieft, coach Kampong
Fleur van der Kieft, coach Kampong © Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - De hockeysters van Kampong hebben voor de tweede keer dit seizoen in de hoofdklasse gewonnen. Op bezoek bij Oranje-Rood pakten de Utrechters de 1-2 zege. SCHC uit Bilthoven won ook. Het thuisduel werd met 3-0 gewonnen van Victoria.
Kampong klimt door de winst naar de negende plek van de hoofdklasse. De Utrechters hebben na negen duels acht punten. SCHC staat tweede met negentien punten. Koploper is Den Bosch met 25 punten.

Pilar Romang beslist duel namens Kampong

Via Luna Fokke kwam Kampong na een half uur op een 0-1 voorsprong, maar in het begin van het derde kwart maakte Sian Keil namens de thuisploeg de 1-1.
Maria del Pilar Romang kroonde zich tot matchwinner. In minuut 53 werkte ze de 1-2 binnen tegen de hekkensluiter van de hoofdklasse.

SCHC heeft geen moeite met Victoria

Mette Winter en Xan de Waard hadden in de eerste helft de 1-0 en 2-0 gemaakt namens SCHC tegen laagvlieger Victoria. Na rust wist Yibbi Jansen vanuit een strafcorner de eindstand op 3-0 te bepalen.