Trots heerst bij Hercules ondanks verlies met tien man: 'Iedereen hield geloof'

Utrecht - Hercules heeft geen aansluiting gevonden met de bovenste plaatsen in de derde divisie. Het inhaalduel in eigen huis tegen Unitas werd met 0-1 verloren. De Utrechters speelden lang met een man minder door een rode kaart.

Ranglijst

Hercules is van de zesde naar de zevende plaats gezakt. De ploeg van René van der Kooij staat op veertien punten uit acht wedstrijden. De achterstand op nummer drie UNA is vier punten. Koploper OFC heeft 22 punten en Oss 1920 verzamelde 19 punten. Hercules speelde een duel minder dan onder meer de top drie. Unitas staat vijfde met zestien punten.

Natrappen kantelde wedstrijd

Hercules was in de openingsfase beter en kreeg kleine kansen via clubtopscorer Tyrone Fonville. Het wedstrijdbeeld veranderde na de rode kaart voor Omar El Ghazouani. Hij trapte na. Hercules moest nog zeventig minuten verder met een man minder. Unitas nam de controle over en kwam in de 28e minuut op 0-1 via Ilias Zaimi na een vrije trap, waarbij de keeper er niet goed uitzag.
Hercules-trainer René van der Kooij vond het moment van de rode kaart niet slim van El Ghazouani. "Daar baal ik van, maar het was zwaar gestraft. Er was niet echt gevaar dat iemand geraakt werd. Van de tien scheidsrechters geven zes geen rode kaart. Je kan erover twisten, maar hij moest het gewoon niet doen."
Iedereen had in de rust nog geloof in de winst
René van der Kooij

Niks te vertellen

Toch was er vertrouwen in de kleedkamer van Hercules in de rust. Van der Kooij: "Ik zei we gaan nog winnen en iedereen had daar geloof in. Ik ben trots op wat we lieten zien qua voetbal, ondanks we niet veel creërden."
De gelijkmaker bleef echter uit, waardoor een einde kwam aan de ongeslagen reeks op eigen veld. Bijna twee jaar geleden verloor Hercules voor het laatst.
Hercules-aanvoerder Niek Hoogveld vindt dat zijn ploeg trots mag zijn op hoe zijn ploeg reageerde op de tegentreffer. "Unitas had eigenlijk negentig minuten niks te vertellen. In de laatste minuten gingen ze alleen maar verdedigen. Dat zegt dat we het goed hebben gedaan."
Hercules - Unitas (derde divisie B)

28' Ilias Zaimi (0-1)

Bijzonderheden: 20' rode kaart Omar El Ghazouani (Hercules)