Instellingen

Van Hesteren tevreden met ontwikkeling SCHC: 'Vooruitgang in ons spel'

© Orange Pictures
BILTHOVEN - Gilles van Hesteren, trainer van de mannen van SCHC, was tevreden met het punt na het 4-4 gelijkspel in eigen huis tegen Den Bosch. Echter was hij het meest tevreden met het proces van zijn team. "Er zit vooruitgang in ons spel", vertelt de trainer in Namen & Rugnummers.
Ik stond een beetje voor lul voor de jongens
Gilles van Hesteren
SCHC begon sterk, kreeg kansen en kwam op voorsprong. Van Hesteren: "Het maakt mij blij dat we het laten zien tegen een topteam. Zij staan lager op de ranglijst dan wat ze kunnen. Het is een van de best verdedigende ploegen. Dat heb ik gezegd tegen de jongens. We hebben er vier gemaakt. Dan sta ik een beetje voor lul voor de jongens haha."

Overleven

Van Hesteren vond dat zijn ploeg minder moest overleven dan tegen HGC en Amsterdam. "Toen hadden we ook een voorsprong, maar kwamen ze terug en verdedigden we een gelijkspel. Ik probeer ze juist uit te dagen niet te hangen. Dat deden we beter dan toen. Met het proces ben ik het meest blij."

Pijntjes

Later in de wedstrijd werd Den Bosch sterker. "We kregen moeite met hun dominantie aan de bal. Zij kwamen goed door en wij werden moe. We hadden jongens met pijntjes uit de afgelopen weken en dan was zo'n wedstrijd taai", besluit Weers, die eerder deze week met 6-0 verloor van Bloemendaal.
[Media:">

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.