Zege glipt in laatste kwart uit handen UZSC: 'Hadden moeten winnen'

UTRECHT - De waterpolosters van UZSC hebben dit weekend in de eredivisie geen dubbele slag geslagen. De Utrechtse vrouwen gingen door een treffer in de laatste minuut met 9-10 onderuit tegen ZVL 1886.
Het is wel een nederlaag waar we veel lessen uit kunnen halen
Joachim de Ruijsscher, coach UZSC
De wedstrijd ging vrij gelijk op. Bij rust had UZSC wel de 5-4 voorsprong. Na de derde periode was de marge iets vergroot: 9-7. Maar in het laatste kwart kwamen de bezoekers langs zij. UZSC kwam niet meer tot scoren, ZVL scoorde driemaal. Duchanka Kammerman maakte in de laatste minuut de beslissende 9-10 namens de bezoekers.
Het was in Zwembad De Krommerijn een pittig potje. "Vanaf de eerste minuut kletste ze er goed bovenop", aldus coach Joachim de Ruijsscher. "Wij hadden hiervan moeten winnen, dat zijn we aan onze stand verplicht.
Zij dachten alles of niets en gingen er vol in
Danique Lauritsen, speelster UZSC
Speelster Danique Lauritsen vond dat zij en haar ploeggenoten vooral moeite hadden met het fysieke spel van UZSC. "We laten ons het kaas van het brood eten in de 1 tegen 1 duels. Zij hadden niks te verliezen en wij waren niet scherp genoeg."

In het laatste kwart de beslissing

"We kwamen er vandaag lastig doorheen", vervolgt Lauritsen. "Zij dachten alles of niets en gingen er vol in. Misschien werden wij daar zenuwachtig van. Topsport is niet altijd leuk", sluit ze af met een glimlach.
In het laatste kwart miste UZSC een aantal grote mogelijkheden. "Eigenlijk weet je dan wel dat hij aan de andere kant gaat vallen", baalt de coach. "Het is wel een nederlaag waar we veel lessen uit kunnen halen. Het is niet helemaal voor niks geweest. We moeten ons beter wapenen tegen agressief spel."
Zaterdagavond was UZSC in eigen bad met 19-8 de baas over De Ham. De ploeg van De Ruijsscher staat tweede in de eredivisie met 12 punten uit zes duels. ZVL is met hetzelfde aantal punten en een wedstrijd meer gespeeld de nummer drie. Koploper De Zaan is met vijftien punten uit vijf duels de foutloze koploper.
De spanning was om te snijden op de bank van UZSC
De spanning was om te snijden op de bank van UZSC © Fotostudio Red Green Blue

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.