KNVB beker: FC Dordrecht geen onneembare horde voor Spakenburg

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg neemt het vanavond in de eerste ronde van het KNVB bekertoernooi op tegen FC Dordrecht. De ploeg uit Zuid Holland staat na twaalf speelronden 20e en laatste in de eerste divisie. Er werd dit seizoen pas één keer gewonnen. Afgelopen vrijdag tankte de ploeg wel vertrouwen, door tegen FC Den Bosch na een 0-3 achterstand bij rust toch nog met 3-3 gelijk te spelen.
Spakenburg speelt een divisie lager en staat daarin op een teleurstellende vijftiende plaats. Afgelopen week werd bekend dat de Blauwen het aflopende contract met trainer Eric Meijers na dit seizoen niet verlengen. Spakenburg bereikte het hoofdtoernooi van de beker door in de voorronde derde divisionist UNA met 5-2 te verslaan. Voor FC Dordrecht begint het bekertoernooi vanavond.

Geen onneembare horde

In het verleden is gebleken dat FC Dordrecht geen onneembare horde is voor Utrechtse topamateurs. De Schapenkoppen speelden vier keer eerder tegen een ploeg uit onze provincie. Tegen IJsselmeervogels werd twee keer gewonnen, maar de andere twee ontmoetingen leverden voor de profs uitschakeling op. In het seizoen 2017-2018 was GVVV op Panhuis met 1-0 te sterk, op 1 oktober 1988 sneuvelde DS'79, de voorloper van FC Dordrecht, tegen Spakenburg.
Op de Westmaat werd het destijds na een 2-1 ruststand 3-2 voor de Blauwen. Ben van den Hoek scoorde twee keer, Joop van de Groep benutte namens Spakenburg een strafschop. Het was één van de zes keer dat Spakenburg een profclub uit bekertoernooi knikkerde. In 24 gevallen sneuvelden de Blauwen tegen de profs.

Agrafiotis

Nikolas Agrafiotis is met vier doelpunten de topscorer van FC Dordrecht. De Serviër scoorde vorig seizoen beide Dordtse treffers in de met 4-2 verloren bekerwedstrijd tegen FC Utrecht. Andere bekende namen zijn voormalig Twentespeler Tim Hölscher en Jari Schuurman, die bij Willem II speelde.
Overigens heeft FC Dordrecht in de beker tegen FC Utrecht niet alleen maar verloren. In 1987 won DS'79 met 2-1 van FC Utrecht, tien jaar later klopte FC Dordrecht Utrecht met 2-0.
Ruggero Mannes en Nicky Baggerman speelden als speler van respectievelijk Jong Sparta en TEC in de tweede divisie al eens tegen Spakenburg.
Bij Spakenburg ontbreekt de geschorste middenvelder Roy Terschegget.
Spakenburg - FC Dordrecht begint vanavond om 20.00 uur. Het duel is, net als SteDoCo - FC Utrecht, live te volgen in extra Namen & Rugnummers, van 18.30 tot 22.00 uur. Uiteraard gaan we langer door als er in Bunschoten verlengd moet worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.