FC Utrecht maakt zich op voor bekerduel tegen SteDoCo: 'Je moet dat serieus nemen'

In 2019 speelde FC Utrecht tegen Excelsior'31
In 2019 speelde FC Utrecht tegen Excelsior'31 © Wessel van Leeuwen | RTV Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht gaat de bekerwedstrijd tegen SteDoCo uiterst serieus nemen. "Er is in elke bekerronde wel één stunt, en je moet zorgen dat je daar geen onderdeel van bent", zegt trainer René Hake aan de vooravond van de uitwedstrijd tegen de derde divisionist uit het Zuid Hollandse Hoornaar.
Mark van der Maarel vult zijn trainer aan. "Je mag dat niet onderschatten. Wij hebben een job te doen en dat moet je serieus nemen." Maar de routinier kent ook de risico's. "Het zal voor hun de wedstrijd van het jaar zijn, dus zij zullen alles geven."
Mark van der Maarel: 'Zij zullen alles geven'
Het overkwam Van der Maarel in zijn loopbaan nog nooit dat hij tegen amateurs werd uitgeschakeld. "Maar we hebben het wel eens lastig gehad." De verdediger doelt dan op de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys in 2012. Jens Toornstra schoot de ploeg toen pas in de verlenging naar een 2-1 zege. "Dat is ook de charme, het zijn mooie wedstrijden. Je hebt jezelf ermee als je niet scherp begint."

Geen Van der Hoorn

Wedstrijden tegen amateurs zouden voor profs gesneden koek moeten zijn maar zijn dat lang niet altijd. "Je kunt het eigenlijk nooit goed doen", zegt René Hake. "Aan ons de taak om het zo goed mogelijk te doen. Je moet vanaf het begin de goeie energie en de juiste houding laten zien."
FC Utrecht werd in de bekerhistorie drie keer uitgeschakeld door een amateurclub. In 1987 was -toen nog hoofdklasser- TOP Oss met 3-0 te sterk. In 1996 ging FC Utrecht, nota bene in de Galgenwaard, met 3-2 onderuit tegen de amateurs van Feyenoord. Een jaar later ging het mis tegen Noordwijk: 3-1.

De laatste ontmoeting met een amateurclub was in 2019. In Rijssen werd Excelsior'31 toen verslagen.

Welke elf die houding mogen laten zien is nog niet duidelijk, maar het lijkt er wel op dat Hake een paar wisselingen gaat doorvoeren. "Dat heeft niets te maken met de tegenstander, maar met fitheid", zegt de Utrecht-trainer, die daarbij ook in overweging neemt dat de wedstrijd op kunstgras gespeeld wordt.
René Hake: 'Vanaf het begin de goeie energie en de juiste houding laten zien'
Afgaand op de training van maandag zal in elk geval Mike van der Hoorn niet meedoen. De verdediger viel zaterdag tegen Heerenveen geblesseerd uit en meldde zich maandag niet op het trainingsveld.

Veel bekenden

Hoornaar ligt maar een paar kilometer buiten onze provincie in Zuid Holland. Er bevindt zich daardoor een grote Utrechtse connectie bij SteDoCo. Trainer Frans Adelaar en de spelers Laurens van der Voort en Yannick Cortie hebben een verleden bij FC Utrecht. Van der Voort speelde ook voor GVVV, Cortie voor IJsselmeervogels.
Daarnaast speelden ook Mitchell de Zwart (FC Breukelen, DOVO, Spakenburg), Oliver Pilon (GVVV, Spakenburg) en Simon van Zeelst (DOVO) en Vincent Verheul (Argon, LRC Leerdam) ook voor clubs uit de provincie Utrecht.
SteDoCo en FC Utrecht trappen dinsdag af om 18.45 uur. Dat duel is, net als Spakenburg - FC Dodrecht dat om 20.00 uur begint, live te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.