GVVV houdt het lang vol maar Sparta bekert verder: 'Trots'

GVVV - Sparta
GVVV - Sparta © RTV Utrecht
VEENENDAAL - GVVV wist tegen Sparta lang stand te houden maar uiteindelijk trokken de Rotterdammers aan het langste eind. De eredivisionist was in de eerste ronde van de KNVB Beker met 0-2 te sterk voor de hekkensluiter van de tweede divisie.
GVVV - Sparta Rotterdam

59' Mario Engels (0-1)
88' Vito van Crooij (0-2)

In de eerste helft was Sparta de betere partij maar de Veenendaalse defensie wist te voorkomen dat er gescoord werd. Zo kende trainer Gery Vink geen slecht start als trainer van GVVV.
Na rust duurde het een kwartier tot de 0-0 van het scorebord verdween. Spartaan Mario Engels sloeg toe en werkte de 0-1 binnen. De aanhang van GVVV bleef hoop houden want tot twee minuten voor tijd bleef het slechts 0-1.
Invaller Vito van Crooij schoot die hoop vervolgens met de 0-2 aan duigen. GVVV uitgeschakeld, Sparta door naar de tweede ronde van de KNVB Beker.
Met de discipline en de energie die we hebben geleverd tevreden kunnen we zijn
Gery Vink, trainer GVVV

Ondanks nederlaag is GVVV trots

"We kunnen trots zijn op de manier hoe we vandaag gewerkt hebben met elkaar", blikte doelman Jan van Willige terug. De tweede sluitpost mocht in de beker het doel verdedigen. Hij baalde vooral van de 0-2. "In de muur werd hij van richting veranderd. Als keeper ben je dan weg, kansloos."
Van Willige en zijn teamgenoten hebben sinds vorige week Gery Vink als nieuwe trainer. "Hij heeft met positieve energie geprobeerd de groep weer vertrouwen te geven. Ik denk dat vandaag te zien was dat het wel redelijk gelukt is", aldus de doelman.
"Zaterdag moeten we proberen ten koste van alles drie punten te pakken. Dat is het beste medicijn. Wat ze vandaag hebben laten zien moet structureel worden", aldus Vink.
[Media:">
Zaterdag komt GVVV(18e) in de tweede divisie in actie tegen Excelsior Maassluis(10e). Dat duel is vanaf 14:30 uur live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.