DOVO na verlenging tegen Harkemase Boys uit KNVB Beker: 'Terecht'

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - Derde divisionist DOVO is in de eerste ronde van de KNVB Beker uitgeschakeld door competitiegenoot Harkemase Boys. In Harkema won de thuisploeg na verlengen met 2-1.
Harkemase Boys - DOVO

19' Kian Visser (1-0)
80' Matthijs van Nispen (1-1)
104' Arnoud Bentum (2-1)

Harkemase Boys had de grootste kansen in de eerste helft. Gescoord werd er ook. In minuut 19 schoot Kian Visser namens de thuisploeg de 1-0 binnen. Vlak voor rust had Harkemase Boys drie grote kansen maar tot drie keer toe was het DOVO-doelman Jeroen Vrolijk die redding kon brengen.
Met dank aan de keeper haalden we de rust met 1-0
Florian Wolf, trainer DOVO
Ook in de tweede helft liet Vrolijk opnieuw zijn waarde zien. Harkemase Boys had namelijk een aantal grote kansen maar de sluitpost stond zijn mannetje. DOVO was een stuk effectiever. Tien minuten voor tijd zorgde Matthijs van Nispen namens de Veenendalers voor de 1-1.

Verlenging

Er werd vervolgens niet meer gescoord in de reguliere speeltijd waardoor er verlengd ging worden in Harkema. DOVO deelde wat speldenprikjes uit, maar Harkemase Boys sloeg toe. Invaller Arnoud van Bentum scoorde in minuut 105 de 2-1. Dat was ook de eindstand waardoor de thuisploeg verder gaat in de beker.
Trainer Florian Wolf zag dat zijn ploeg het vooral tussen minuut 20 en 40 moeilijk had. "Toen hadden zij twee of drie goals moeten maken", aldus de oefenmeester. "Met dank aan de keeper haalden we de rust met 1-0. Na rust hadden we meer mogelijkheden en één a twee grote kansen."
[Media:">
Met een intensieve bekerpot van 120 minuten, waarin een aantal spelers geblesseerd eraf gingen, in de benen moet Wolf zaterdag mogelijk puzzelen. "Het wordt kijken hoe de spelers erop staan. Het zal pittig worden", besluit de trainer van DOVO.
Komende zaterdag komt DOVO in de derde divisie A om 18:00 in actie. De Veeendaalse nummer 17 van de competitie neemt het op tegen nummer 14 VVSB.