Tweede divisie: GVVV hoopt op Vink-effect, Spakenburg kan Quick Boys voorbij

© Orange Pictures
VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de tweede divisie speelt hekkensluiter GVVV zaterdag thuis tegen Excelsior Maassluis. De ploeg van trainer Dogan Corneille staat tiende. Nummer 15 Spakenburg ontvangt Quick Boys, dat twaalfde staat. IJsselmeervogels trapt zaterdag pas om 18.00 uur af. De vooruitblik op die wedstrijd verschijnt zaterdagochtend op deze site.

GVVV: alleen de drie punten tellen

Voor GVVV telt zaterdag alleen een overwinning. De nieuwe trainer Gery Vink trainde sinds zijn aantreden zo'n beetje iedere dag. In de bekerwedstrijd tegen Sparta hielden de Veenendalers het een uur vol, tegen Excelsior Maassluis moet het 90 minuten én met succes.
Danny de Leeuw en Tom Oostinjen zijn nog altijd geblesseerd, de nieuwe aanwinst Fabio Hendriksen zit wel bij de wedstrijdselectie. Of doelman Johan Jansen fit genoeg is om te starten, is nog onduidelijk. Zo niet, dan keept Jan van Willige, die woensdag tegen Sparta ook onder de lat stond.
Excelsior Maassluis is bepaald niet de favoriete tegenstander van GVVV. In de hoofdklasse, de topklasse en de tweede divisie troffen beide ploegen elkaar 24 keer. Slechts zeven keer wonnen de Veenendalers, Excelsior zegevierde dertien keer. De laatste thuiszege van GVVV dateert van september 2017. Dankzij Martin van Eck werd het toen 1-0.

Spakenburg zoekt aansluiting bij middenmoot

Spakenburg hield aan de overtuigende 3-0 bekerzege op FC Dordrecht een wrange nasmaak over. Aanvaller Robin Eindhoven brak zijn enkel en is de rest van dit kalenderjaar uitgeschakeld. Ook Joël Amakodo ontbreekt bij de Blauwen. Roy Terschegget keert terug van een schorsing.
De laatste keer dat Quick Boys scoorde tegen Spakenburg, was in april 2007. De Blauwen wonnen dat duel met 3-2. Sindsdien troffen beide ploegen elkaar nog vier keer. Al die duels won Spakenburg, Quick Boys maakte geen enkel doelpunt.
Beide duels die Spakenburg dit seizoen won, waren thuiswedstrijden. Quick Boys boekte één zege op vreemde bodem. Dat was bij IJsselmeervogels.
Als Spakenburg Quick Boys verslaat passeert het de Katwijkers op de ranglijst en krijgt het aansluiting met de middenmoot.
GVVV - Excelsior Maassluis begint zaterdag om 14.30 uur, Spakenburg - Quick Boys een half uur later. Beide duels zijn live te volgen in Namen & Rugnummers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.