Instellingen

Derde divisie: Hercules en Hoogland beide naar Noord Holland

© Orange Pictures
UTRECHT/HOOGLAND - In de derde divisie B speelt Hercules vanmiddag de uitwedstrijd tegen hekkensluiter DEM. Hoogland, dat 17e staat, gaat op bezoek bij nummer 16 Hollandia.

Hercules op jacht naar herstel

Hercules is na een qua resultaten matige reeks wat achterop geraakt bij de koplopers. Met vier punten uit de laatste vier duels is de Utrechtse ploeg gezakt naar de zevende plaats op de ranglijst. Het herstel moet zondag komen in Beverwijk, waar DEM de opponent is.
DEM pakte dit seizoen pas twee punten, waaronder één tegen Hoogland, en staat stijf onderaan. Op basis van de ranglijst is een zege voor Hercules dus een must, zeker in de wetenschap dat volgende week koploper OFC naar Utrecht komt.
Trainer René van der Kooij kan niet beschikken over de geschorste Omar el Ghazouani. Hij kreeg vorige week tegen Unitas rood is voor twee duels geschorst. Vincent Tel en tweede doelman Pepijn Vonk zijn nog altijd geblesseerd.
Hercules en DEM troffen elkaar één keer eerder in de derde divisie. In het afgebroken seizoen 2019-2020 won Hercules met 2-0.

Alweer een finale voor Hoogland

Hoogland speelt de laatste weken alleen maar tegen ploegen die net als zij onderin de derde divisie bengelen. Na nederlagen tegen Dongen en HSC'21 is het tegen Hollandia zaak eindelijk eens een keer te winnen van zo'n concurrent.
De ploeg uit Hoorn staat zestiende. Dat is één plaats boven Hoogland, dat voorlaatste is en drie punten minder heeft dan Hollandia. Een zege in Hoorn betekent dus aanhaken voor de ploeg van Roy Versluis. Een nederlaag vergroot de problemen voor Hoogland alleen maar.
Hoogland won dit seizoen pas één keer, thuis tegen JOS Watergraafsmeer. Uit werd alleen bij hekkensluiter DEM (0-0) een punt gepakt.
Bij Hoogland ontbreken naast de langdurig geblesseerde Jordan Kemp ook Bas Wobbes en Lex Hienekamp. Laatstgenoemde raakte donderdag op de training geblesseerd.
DEM - Hercules en Hollandia - Hoogland beginnen om 14.00 uur en zijn live te volgen in Namen & Rugnummers bij Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.