Linkspoot Arno Arts schrijft boek over voetballoopbaan

© Broer van de Boom
UTRECHT - Op 12 november ziet in Nijmegen het boek 'Arno Arts, van 't Vilje tot Champions League' het levenslicht. De in de Nijmeegse wijk 't Vilje opgegroeide oud-middenvelder van FC Utrecht, die met Willem II in de Champions League speelde, vertelt in dat boek over zijn leven als profvoetballer.
Arts schreef het boek zelf, zonder de hulp van een ghostwriter. Die zijn volgens de voormalige middenvelder pas geïnteresseerd als een voetballer landelijk bekend is. "Ik ben hooguit regionaal bekend. Zij zijn geïnteresseerd in internationals of mensen met een drugsverslaving. Ik heb het zelf geschreven en ik ben er best blij mee."
Arno Arts over zijn boek
Het schrijfwerk aan het boek begon in 2017. "Ik ben de herinneringen aan allerlei kleurrijke figuren in de voetballerij gaan opschrijven, Popvics, Adriaanse, Korbach vooral. Met hem heb ik in een half jaar meer gelachen dan in mijn hele voetballoopbaan bij elkaar."
Arts schreef het allemaal op. "En toen dacht ik bij mezelf: moet ik dat als bestandje op mijn computer laten staan, of moet ik het delen en gewoon uitgeven?" Dat laatste werd het, zonder uitgever, maar in eigen beheer. "Ik heb alles zelf gedaan, met een paar mensen die mij enorm geholpen hebben."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.