GVVV verliest bij competitiedebuut Gery Vink, Spakenburg geklopt door Quick Boys

Spakenburg - Quick Boys
Spakenburg - Quick Boys © RTV Utrecht
VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Hekkensluiter GVVV heeft de eerste competitiewedstrijd in de tweede divisie onder de nieuwe trainer Gery Vink verloren. Op eigen veld werd met 2-0 verloren van Excelsior Maassluis. Spakenburg liep ook tegen een nederlaag aan. Op eigen veld werd met 3-1 verloren van Quick Boys.
Door de nederlaag blijft GVVV onderaan staan in de tweede divisie. De Veenendalers hebben 1 punt uit tien wedstrijden. Nummer zeventien ASWH, de dichtstbijzijnde concurrent van GVVV, won wel en heeft nu 8 punten. Spakenburg blijft zestiende, met 9 punten uit tien duels.

GVVV kan Bram Wennekers niet stoppen

GVVV begon uitstekend, maar keek na twaalf minuten toch tegen een achterstand aan. De treffer van Excelsior Maassluis-speler Bram Wennekers kwam uit de lucht vallen en zorgde ervoor dat GVVV wat van de leg was. Desondanks kregen de Veenendalers wat kansen, maar die wist de ploeg niet te benutten. De ruststand was daardoor 0-1 voor de bezoekers.
Na rust nam GVVV het initiatief in handen om de gelijkmaker af te dwingen, maar Excelsior Maassluis verdedigde uitstekend. In de tweede helft maakt ook de kersverse nieuwkomer Fabio Hendriksen, die in de jeugd nog bij FC Utrecht speelde, zijn debuut. De aanvaller kon het verschil echter niet maken.
Vlak voor tijd besliste Wennekers namens de tricolores uit Maassluis het duel met zijn tweede treffer van de dag: 0-2.
[Kader:Spakenburg - Quick Boys (Tweede divisie)
60' Tommy Bekooij (0-1)
69' Kevin van Kippersluis (0-2)
72' Koos Werkman (1-2)
79' Kevin van Kippersluis (1-3)">