Gery Vink kan het tij nog niet keren bij hekkensluiter GVVV: 'Weet waar ik aan begonnen ben'

© Orange Pictures
VEENENDAAL - Tien gespeeld en 1 punt. Ook de nieuwe trainer Gery Vink kon GVVV niet aan de eerste overwinning helpen van dit seizoen. Excelsior Maassluis wist op Panhuis met 0-2 te winnen. "Frustrerend is het niet geweest, wel baal ik dat we verliezen", aldus Vink.
"Dat je verliest, is niet prettig. Maar als ik kijk waar we vandaan komen, en je wil iets nastreven, dan kost dat tijd", gaat hij verder. "Het is geen voordeel dat we twee wedstrijden in een week spelen nu. Vandaag hebben we het aanvallende spel 60 minuten lang gezien. Daarna ebt wat de kracht weg, en als je kijkt naar de tegenstander, dan zijn zij erg effectief en lastig te bespelen."

Kwetsbaar

"Daar zullen wij iets meer aandacht aan moeten besteden. Dat we het niveau van het eerste uur vast gaan houden", legt Vink uit. "In de eerste helft hadden we vier honderd procent kansen bij 0-0. Daarna moet je over dat dode punt heen komen. Dan kom je ook nog op een rommelige manier op 0-1 achter en zie je een elftal dat kwestbaar is. Dat is logisch gezien de ranglijst."
Toch zag Vink ook goede punten. "Ik wil het elftal complimenten geven dat we ons spel herpakt hebben. Ik vond wel dat we het laatste half uur te weinig kansen gecreëerd hebben. Ook de mensen die invielen brachten niet het verschil. En dan zie je het kaarsje langzaam uitgaan. De 0-2 is slordig, maar frustrerend is het zeker niet geweest. Wel baal ik dat we verliezen", aldus de nieuwe GVVV-trainer.
De afgelopen twee weken heeft Vink geschaafd aan de ploeg, in de hoop dat het gat met ASWH (dat 8 punten heeft) te dichten. "We moeten punten halen om uit deze zone te komen. Dat wordt een klus, dat wist ik en ik weet waar ik aan begonnen ben", zegt hij.
Joshua Patrick
Joshua Patrick © Geert Lommers

Doelpunten maken

Joshua Patrick was een van de spelers die vroeg in de wedstrijd een grote kans kreeg. "Ik denk dat we de eerste helft goed en gedisciplineerd spelen. We kregen een paar keer goed de druk erop, waardoor we gevaarlijk konden worden. De grootste kans was voor mij", legt de aanvaller uit.
"Ik had moeite om te timen, waardoor ik hem niet lekker erin kon krijgen. Maar als aanvaller had die moeten zitten. Ik reken het mezelf aan dat ik mijn ploeg niet op voorsprong heb gezet", is Patrick kritisch op zichzelf.
"Energie leggen in de wedstrijd doet iedereen, maar wedstrijden winnen gaat om doelpunten maken. Het wil nog niet vlotten. Ik denk dat als je begint te scoren, dat het daarna beter loopt. Dat is in het verleden ook gebleken. Het zou pas dramatisch zijn als we geen kansen zouden creëren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.