Dure nederlaag Spakenburg: 'Hadden stap kunnen zetten naar de middenmoot'

Eric Meijers
Eric Meijers © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft verzuimd om zich de mengen in de middenmoot van de tweede divisie. De Blauwen uit Bunschoten-Spakenburg gingen op de eigen Westmaat met 3-1 onderuit in de klassieker tegen Quick Boys. "Na de 1-0 achterstand hadden we de macht niet om nog een resultaat te halen", aldus trainer Eric Meijers.
Zeker in de eerste helft was het spel van Spakenburg ondermaats volgens Meijers. "Je kon zien dat wij vermoeid waren. We hadden totaal geen grip op de tegenstander. Quick Boys voetbalde er goed onderuit, alleen is het wel 0-0 bij de rust. We hadden dus geen schade opgelopen. We komen daarna herboren uit de kleedkamer en dan is er die cruciale kans van Junte. Die moet erin."

Pijpje leeg

"Daarna kregen we nog twee grote kansen, maar dan gaat de bal er aan de andere kant in", zegt de trainer. "Dan gaat de vermoeidheid van dinsdag een rol spelen. Daarna hadden we de macht niet om een resultaat te halen. Misschien na de 2-1 nog even, maar toen was het pijpje wel leeg."
"Dit soort wedstrijden zitten ertussen, maar dan moet je zorgen dat je geen goal tegen krijgt. Dat deden we lange tijd goed. Maar het zit vandaag niet mee en valt 'ie aan de andere kant. Nu kreeg Quick Boys de energie bij de 1-0 en konden we het niet meer ombuigen. Maar we hadden een duidelijk stap kunnen zetten naar de middenmoot. Dat is ons niet gelukt, dus het zal pittig blijven", weet Meijers.
Of deze nederlaag volledig te wijten is aan de gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht, durft hij niet te zeggen. "We hebben laten zien dat we een goed collectief zijn, we oogden alleen vermoeid. Dan moet je het geluk hebben dat je in de bekerwedstrijd wel had", vindt hij.

Stijgende lijn onderbroken

Doelman Menno Heus keepte een prima wedstrijd, maar stond na afloop toch met lege handen. "Ontzettend zuur. In de eerste helft had ik wat goede reddingen en in de tweede helft kregen wij de eerste grote kansen. Als je die maakt, wordt het een andere wedstrijd", vertelt hij.
"We hadden na hun 1-0 niet meer de kracht om terug te knokken. Dan gaan ze er allemaal in. Dat is, nogmaals, erg zuur. Dit is een bittere pil en had ik zelf niet verwacht. We zaten in een goede lijn omhoog. Dit moeten we nemen als mannen en weer opstaan", zegt Heus vol zelfvertrouwen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.