Liveblog: FC Utrecht wint overtuigend van Willem II

UTRECHT - FC Utrecht wil de goede lijn van de competitiewinst op Heerenveen en de bekerwinst op SteDoCo een vervolg geven. De ploeg van hoofdtrainer René Hake krijgt vanmiddag Willem II op bezoek. FC Utrecht staat op dit moment derde in de eredivisie met 22 punten, Willem II staat zesde met vier punten minder.
Het duel is natuurlijk ook LIVE te horen op Radio M Utrecht (93.1 FM) met live commentaar van René van den Berg, Pieter van Schaick en de analyse van Gert Kruys. Lees hier de voorbeschouwing op de wedstrijd.

Eindstand: 5-1

10' Bart Ramselaar (1-0)
25' Bart Ramselaar (2-0)
35' Kwasi Wriedt (2-1)
67' Bart Ramselaar (3-1)
83' Mohamed Mallahi (4-1)
90+2' Joris van Overeem (5-1)
Scheidsrechter: Pol van Boekel

Liveblog:

90+5' Het is afgelopen. FC Utrecht wint met 5-1 van Willem II. De reacties zijn later terug te vinden op onze website.
90+2' DOELPUNT FC UTRECHT! En daar is de 5-1! Van dichtbij kan invaller Joris van Overeem de bal tegen de touwen schieten.
90' Er komt zes minuten blessuretijd bij.
88' Wissel. Ramselaar krijgt een publiekswissel. De man van de wedstrijd wordt vervangen door Balk. Ook Warmerdam gaat eraf voor Zagre.
87' In de omschakeling is FC Utrecht dichtbij de 5-1. Mallahi legt af op Douvikas. De Griek schiet keihard maar doelman Wellenreuther kan de bal keren.
83' DOELPUNT FC UTRECHT! Het is 4-1 geworden! Met een prachtig afstandschot schiet Utrechter Mallahi zijn eerste eredivisiedoelpunt binnen.
82' Wissels FC Utrecht. Sylla en Timber worden vervangen door Mallahi en Van Overeem.
81' Schot Douvikas! Van zo'n 18 meter afstand vliegt zijn schot naast het Tilburgse doel.
80' Geel! Van der Maarel ontvangt de gele kaart na een overtreding. Hierdoor is de routinier geschorst voor het duel van volgende week tegen Vitesse.
77' Invaller Saklam van Willem II schiet. Zijn poging vliegt hoog over het Utrechtse doel.
67' DOELPUNT FC UTRECHT! Het is opnieuw Ramselaar die het doet! Hij schiet de 3-1 binnen tegen Willem II! Via een speler van Willem II en de paal vliegt hij het Tilburgse doel in.
65' Een hard schot van Köhlert vliegt op de paal! Daar komt FC Utrecht goed weg.
60' In Stadion Galgenwaard komt het inmiddels met bakken uit de hemel. "Zijn we er nog", vraagt analist Gerg Kruys zich hardop af. De apparatuur doet het nog dus het duel is nog altijd live te volgen via 93.1FM.
58' Willem II is gevaarlijk! Uiteindelijk kan Paes het schot van Nunnely vangen.
52' Van der Hoorn staat inmiddels weer. De verdediger gaat met hulp het veld af. Ter Avest komt erin voor Van der Hoorn. Ook Boussaid gaat eraf. Hij wordt vervangen door Van de Streek.
49' Van der Hoorn komt a een botsing lelijk terecht. De verdediger heeft last van zijn hoofd en wordt behandeld. Zijn nek wordt gestabiliseerd.
46' De tweede helft is begonnen.
45' Het is rust in Stadion Galgenwaard bij FC Utrecht - Willem II.
42' De bal vliegt de Utrechtse zestien in. Paes komt zijn doel uit en plukt de bal uit de lucht.
40' Vrije bal voor FC Utrecht. De bal lijkt richting Janssen te gaan, een verdediger van Willem II weet hem echter net te verwerken tot hoekschop.
37' Geel! Maher duwt Willem II-er Derrick Köhn. De Utrechtse middenvelder krijgt geel. "Heel dol", aldus analist Gert Kruys.
35' DOELPUNT WILLEM II! De Tilburgers slaan vanuit de counter toe. Kwasi Wriedt schiet de 2-1 binnen.
25' DOELPUNT FC UTRECHT! En daar is de tweede van FC Utrecht en de tweede van Ramselaar. De Utrechters staan met 2-0 voor tegen Willem II. Na een snelle aanval schiet hij hem vanaf de rand van de zestien in het Tilburgse doel.
24' Douvikas schiet vanuit de draai. Willem II-verdediger Jenssen is een sta in de weg.
20' Onze verslaggevers genieten in het stadion. "Het is echt een heerlijke wedstrijd om naar te kijken", aldus verslaggever René van den Berg.
19' Nunnely heeft de bal in de Utrechtse zestien. Warmerdam grijpt in. Tilburgs gevaar geweken.
16' Daar is Ramselaar dichtbij de 2-0! Nu weer doelman Wellenreuther het schot van de Amersfoorter tegen te houden.
10' DOELPUNT FC UTRECHT! Het is 1-0 voor FC Utrecht geworden tegen Willem II. Via Douvikas komt de bal bij Ramselaar. De Amersfoorter schiet hem binnen.
6' Geel! Daar is de eerste gele kaart van de wedstrijd. Owusu krijgt hem na een overtreding op Timber.
4' Sylla stoomt op via de rechterkant. Dit levert een hoekschop op. De corner van Maher wordt uit de lucht geplukt door doelman Wellenreuther.
3' Het eerste gevaar komt van de zijde van Willem II. Nunnely kan in de Utrechtse zestien niet tot een schot komen. Vervolgens brengt doelman Paes redding na een afstandschot van Köhn.
1' Het duel in Stadion Galgenwaard is begonnen.

Opstelling:

FC Utrecht: Paes, Warmerdam, Van der Hoorn, Janssen, Van der Maarel; Maher, Timber, Ramselaar; Boussaid, Douvikas, Sylla
Willem II: Wellenreuther, Jenssen, Bergström, Nunnely, Llonch; Wriedt, Köhlert, Owusu; Svensson, Saddiki, Köhn

Warmlopen:

- Van de 37 keer dat FC Utrecht in Stadion Galgenwaard Willem II ontving in de eredivisie won de thuisploeg 21 keer. De Tilburgers namen zes keer de drie punten mee.
- Van de laatste vijf wedstrijden won FC Utrecht er vier. Willem II wacht al drie duels op een overwinning.
- Bij Willem II speelt FC Utrecht-huurling Emil Berström.
- FC Utrecht verloor dit seizoen nog geen enkel thuisduel. Alleen tegen RKC Waalwijk werd gelijkgespeeld.
- Topscorer van FC Utrecht is Tasos Douvikas met vier treffers. Willem II heeft drie topscorers. Mats Köhlert, Kwasi Wriedt en Ché Nunnely hebben drie punten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.