Eerste podiumplek voor Pieterse in wereldbeker: 'Ben in goede vorm'

AMERSFOORT - Puck Pieterse (19) heeft in de wereldbeker veldrijden haar eerste podiumplek bemachtigd. De Amersfoortse kwam bij de Druivencross in het Belgische Overijse als tweede over de streep.
De winst ging naar Kata Blanka Vas. Pieterse kwam vijftien seconden na de Hongaarse over de streep. De derde plek was voor Denise Betsema.
Pieterse lijkt per week beter te worden. Het veldrit talent uit Amersfoort werd vorige week vierde. Dat was toen haar beste prestatie, die ze nu dus heeft verbeterd.
Voor hetzelfde geld had de nummer één vandaag nog een foutje gemaakt
Puck Pieterse
"Het bevestigt dat ik goed in vorm ben", blikte Pieterse terug. "Ik maak steeds minder fouten. Het gaat gewoon goed."
In aanloop naar het nieuwe veldrit seizoen zei Pieterse dat een overwinning dit seizoen waarschijnlijk nog te hoog gegrepen zou zijn. "Ik kom er steeds dichterbij. Voor hetzelfde geld had de nummer één vandaag nog een foutje gemaakt. Ik moet in ieder geval al heel blij zijn als ik vaker op het podium eindig."
In het wereldbekerklassement staat Pieterse na vijf wedstrijden op de knappe derde plaats met 112 punten. Koplopers zijn Lucinda Brand en Denise Betsema met 147 punten. Er worden dit seizoen in totaal zestien wereldbekerwedstrijden verreden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.