SCHC baalt flink: 'Dit was absoluut niet nodig'

© Orange Pictures
BILTHOVEN - SCHC-coach Gilles van Hesteren vond de nederlaag tegen concurrent Tilburg absoluut niet nodig. Volgens de oefenmeester moest zijn ploeg het hoofd er in de slotfase beter bijhouden.
Zij straffen onze fouten keihard af
Gilles van Hesteren, coach SCHC
In Bilthoven ging SCHC tegen Tilburg met 2-3 onderuit. Tien minuten voor tijd maakten de bezoekers het winnende doelpunt. "We speelden teveel op emotie, we gebruikten te weinig ons verstand", analyseerde coach Van Hesteren na afloop. "Het was een pittige pot. Voor het publiek was dat leuk, maar ik baal enorm van het resultaat. Dit was niet nodig."

Dure punten

"In de eerste helft zaten we er goed in", blikte doelpuntenmaker Cédric Terwel terug. "In de tweede helft kwam het hockey er minder uit. Zij zijn misschien iets meer ervaren dan wij waardoor ze slimmer spelen."
In het slot van de wedstrijd kreeg Terwijl via twee strafcorners nog de mogelijkheid. De specialist werd echter tot twee keer toe afgestopt. "Dat deden ze goed", baalde Terwel. En dus morste SCHC dure punten tegen de directe concurrent. "Deze test hebben we helaas verloren", besluit de strafcornerspecialist.
[Media:">

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.