Venijn in staart bij verlies Hercules: 'Moeilijk om rustig te blijven'

UTRECHT - Het meestbesproken moment na de 1-0 nederlaag van Hercules bij hekkensluiter DEM was de situatie in de 98ste minuut. De Utrechters dachten te scoren, de goal telde niet en direct daarna lag de bal er aan de andere kant in.
Hercules-trainer René van der Kooij had goed zicht op het moment dat zijn ploeg dacht te scoren. Hij was net met een wissel bezig, waardoor hij dichtbij de achterllijn stond. "Ten eerste kopten we hem over de doellijn. De tweede keer haalt die jongen met de hand de bal van de lijn. Daarna scoren zij. Het is dan moeilijk om rustig te blijven."

Punten laten liggen

Niek Hoogveld, aanvoerder Hercules, ziet een vergelijking tussen het verlies en eerdere wedstrijden. "Het is de derde wedstrijd op rij dat we punten laten liggen. Als we heel kritisch kijken, dan zie je dat we het betere van het spel hebben, maar we creërden niet veel. Daar liggen verbeterpunten."

Minste wedstrijd

De punten blijven dus uit voor de Utrechters. Ze pakten vier punten uit de afgelopen vijf duels. Van der Kooij vindt niet dat het aan het veldspel ligt. "Dat is acceptabel. Vooral het aanvallende spel moet beter. Ik vond vandaag een van de minste wedstrijden. We moeten als jonge ploeg niet direct wanhopen, maar aan de bak."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.