VV Eemdijk rouwt om William Berendse: 'Zijn bevlogenheid was geweldig om te zien'

© VV Eemdijk
EEMDIJK - Voetbalvereniging Eemdijk is in shock na het overlijden van selectiespeler William Berendse. Hij overleed zondagavond. Volgens de politie gaat het om een onnatuurlijke dood. Berendse was 27. "Dit leer je niet op de trainerscursus in Zeist", zegt een aangeslagen hoofdtrainer Willem Romp.
Maandag kwamen bestuur, spelers en staf van de A-selectie en spelers van het derde elftal van Eemdijk, waarin Berendse ook regelmatig speelde, bij elkaar. "Het was en hele gekke avond, heel pittig vond ik het. Zoveel verslagenheid, een rollercoaster aan emoties", vertelt Romp. "Die witte had zoiets aanstekelijks. Als je die één keer in je leven tegenkwam, iedereen kende hem dan. Soms haal je momenten op, dan moet je ontzettend lachen met elkaar en het volgende moment staan de tranen weer in je ogen."
Dit leer je niet op de trainerscursus in Zeist
Willem Romp, trainer Eemdijk
Berendse was geen vaste waarde in Eemdijk 1, maar wel een waardevolle speler, aldus Romp. "Hij was een winnaar. De beleving en de bevlogenheid die hij op het veld bracht, zelfs in een trainingspartij, was geweldig om te zien. En hij bracht ook heel veel dynamiek in de spelersgroep daarmee."
Behalve Berendse overleed zondagavond nog een inwoner van Bunschoten-Spakenburg. Ook hier werd een niet-natuurlijke doodsoorzaak vastgesteld. Wat de oorzaak wel is, is niet bekend gemaakt. De politie kreeg twee meldingen van onwelwordingen, maar het zou wel kunnen dat de twee jongeren bij elkaar waren. Hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen, maar de twee konden niet meer gered worden.
Romp heeft zijn selectie voor dinsdagavond, normaal een vaste trainingsavond, vrijaf gegeven. Niet alleen Eemdijk 1 traint dinsdag niet. De club heeft alle trainingen voor de hele week afgelast en komende zaterdag komt geen enkel elftal van Eemdijk in actie. Romp vindt dat logisch. "Als ik de verslagenheid zie gisteren in de kantine, zijn wij zaterdag nog niet klaar om te spelen."
Behalve trainingen en wedstrijden zijn ook alle andere activiteiten bij Eemdijk afgelast. Ook de sponsoravond gaat niet door. Burgemeester Melis van de Groep van Bunschoten-Spakenburg heeft ook gereageerd. Hij spreekt van een 'enorme schok'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.