Topdag voor Jesse Puts op EK: brons met estafetteploeg

UTRECHT - Zwemmer Jesse Puts heeft vandaag prima zaken gedaan op het EK kortebaanzwemmen. De Utrechter won brons met de estafetteploeg op de 4x50 meter wisselslag én kwalificeerde zich individueel voor de finale van de 50 meter vrije slag.
De bronzen medaille pakte Puts met zijn teamgenoten Stan Pijnenburg, Arno Kamminga en Thom de Boer. Ze persten er in de slotmeters nog net de derde tijd van het finaleveld uit: 1.32,16. Het Oranjekwartet dook daarmee ook nog 0,78 seconde onder het Nederlands record uit 2009.

50 meter vrije slag

Eerder woensdag plaatste Puts zich ook voor de finale van de 50 meter vrije slag. Hij tikte woensdagmiddag in de halve finale als tweede aan in een tijd van precies 21 seconden. De finale staat morgenavond op het programma.
Het EK wordt gehouden in de Russische stad Kazan. Puts boekte dinsdag op de eerste dag ook al succes: hij won een gouden medaille met de 4x50 meter vrij, ook met de estafetteploeg.