Dikke nederlaag Jong FC Utrecht: 'Niet heel prettig'

© Orange Pictures
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft in de eerste divisie een harde nederlaag geleden tegen FC Eindhoven. Het werd maar liefst 0-6.
De ploeg van trainer Darije Kalezic was kansloos op het eigen Zoudenbalch-complex. Al na een kwartier hadden de gasten twee keer gescoord, bij rust stond het al 0-4.
Mees Rijks: "We doen het allemaal samen"
"Het was niet heel prettig om zo de avond te eindigen", vertelt aanvaller Mees Rijks, die in de rust in het veld kwam. "Ik verwijt niemand iets. We doen het allemaal samen, ook de wissels zijn onderdeel van het team. Natuurlijk vind ik het jammer."
Jong FC Utrecht begon ijzersterk aan de competitie, maar is inmiddels wat weggezakt. Van de laatste zeven duels werd er slechts één gewonnen. Jong FC Utrecht staat momenteel twaalfde in de Keuken Kampioen Divisie.
Dat is heel vet, daar ben ik heel dankbaar voor
Mees Rijks over zijn plek in Oranje onder 19
Rijks hoorde ook dat hij opnieuw met Oranje onder 19 op pad mag naar Israël. "Dat is heel vet, daar ben ik heel dankbaar voor. De vorige keer was ik op een toernooi in Slowakije mee en nu gaat het om het echie, voor de EK-kwalificatie", aldus Rijks. "Je moet twee keer eerste worden in een poule. Die kansen zijn er zeker. In de volgende ronde moeten we ook eerste worden en mee naar het EK gaan."
"Op dit moment ben ik geen basisspeler, ik ben er net bijgekomen. Ik heb een duel basis gestaan en ik ben een keer ingevallen. Ik vecht voor mijn plaatsje, maar ben al dankbaar dat ik erbij zit", vertelt de aanvaller.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.