Sportlust'46 geeft voorsprong en koppositie weg in topper tegen FC Lisse: 'Wij waren beter'

FC Lisse - Sportlust'46
FC Lisse - Sportlust'46 © RTV Utrecht
WOERDEN - Sportlust'46 heeft het duel in de derde divisie A om de koppositie tegen FC Lisse verloren. De Woerdenaren kwamen in het uitduel nog op voorsprong maar de thuisploeg won met 3-1.
Het resultaat wordt beslist door twee momenten
Patrick Loenen
FC Lisse (23 punten) neemt door de winst de koppositie van Sportlust'46 (20 punten) over. Sparta Nijkerk (20 punten) ging dit weekend bij Ajax amateurs verrassend onderuit en blijft hierdoor derde.
Verslaggever Arnold Schenk over de nederlaag van Sportlust'46

Venijn in de staart

Het duel in Lisse ging lang gelijk op. Acht minuten voor tijd kreeg Sportlust'46 een strafschop. Quincy Arends ging achter de bal staan en faalde niet namens de Woerdenaren: 0-1.
Zo leek Sportlust'46 alleen een kop te komen in de derde divisie A. Maar niets bleek minder waar. Twee minuten na de openingstreffer zorgde David Verweij namens de thuisploeg met een afstandschot voor de 1-1. Dit gaf FC Lisse een boost want in minuut 86 kwam ook de 2-1 op het scorebord. Ditmaal was het Enzo Stroo die raak schoot.
Die laatste tien minuten is dan toch misschien ervaring die je mist
Quincy Arends
In de blessuretijd probeerde Sportlust met man en macht de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Maar vanuit een counter was het FC Lisse dat nog tot scoren kwam. Luca Tarani bepaalde de eindstand op 3-1.

Onterechte nederlaag

"Het was geen mooie wedstrijd", blikt trainer Patrick Loenen terug tegenover RTV Utrecht. "Wij waren in de tweede helft de betere ploeg. De voorsprong was het gevolg van hoe we speelden."
Het was Quincy Arends die Sportlust'46 op voorsprong had gebracht. "Op dat moment was ik heel blij. We moesten het nog tien minuten vasthouden maar dat ging fout", aldus Arends.
Sportlust'46 trainer Patrick Loenen in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
Na de gelijkmaker nam FC Lisse het helemaal over. "Die 2-1 heeft met die 1-1 te maken. De gelijkmaker kwam helemaal uit het niets. Daarna waren wij het even kwijt", aldus de oefenmeester. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld maar het resultaat wordt beslist door twee momenten."
"In een fractie geven we die hele wedstrijd weg. Een gelijkspel was ook nog goed geweest", zegt Arends. "Na die 0-1 moeten we volwassener zijn. Bij FC Lisse is het wel altijd lastig. We hebben echt hard gewerkt vandaag, ik was trots. Die laatste tien minuten is dan toch misschien ervaring die je mist. We kwamen hier om te winnen."

DOVO niet in actie

Het duel tussen DOVO en Excelsior'31 in de derde divisie A ging vanwege een uitbraak van het coronavirus bij de Veenendaalse club niet door.
FC Lisse - Sportlust'46

82' Quincy Arends (0-1, penalty)
84' David Verweij (1-1)
86' Enzo Stroo (2-1)
90+2' Luca Tarani (3-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.