Instellingen

CJVV wint regiotopper in derde klasse C van Jonathan

© RTV Utrecht
AMERSFOORT/ZEIST - De topper in de derde klasse C tussen CJVV uit Amersfoort en Jonathan uit Zeist is gewonnen door de thuisploeg. Dankzij twee treffers van Pim Kers won CJVV met 2-1 en daardoor staat de ploeg nu alleen aan kop.
CJVV heeft door de overwinning nu 21 punten uit zeven wedstrijden. Jonathan raakt de koppositie kwijt aan de regiogenoot, en blijft met 18 punten steken op de tweede plaats.

Goal Nijholt niet genoeg voor Jonathan

De regioderby tussen CJVV en Jonathan stond te boek als een topper in de derde klasse C. Beide ploegen hadden hun eerste zes wedstrijden gewonnen en troffen elkaar in de zevende speelronde op Sportpark Nimmerdor. Het Zeister Jonathan verdedigde de koppositie, omdat het een beter doelsaldo had.
Aan het begin van de wedstrijd ging het spelbeeld op en neer, met kansen aan beide kanten. CJVV greep na een klein half uur de leiding via spits Pim Kers. Hij tekende voor de 1-0 en had even later ook de kans op de 2-0. De Amersfoorters leken met een voorsprong te gaan rusten, maar dat was buiten Gianluca Nijholt gerekend. De oud-middenvelder van FC Utrecht scoorde op slag van rust de 1-1 namens Jonathan.
Ook in de tweede helft kregen beide ploegen mogelijkheden en opnieuw was het CJVV dat op voorsprong kwam. Pim Kers wist met zijn tweede treffer van de dag de 2-1 op het scorebord te zetten. De aanvaller kreeg nog meer kansen, maar ondanks een slotoffensief van Jonathan, waar ook oud-GVVV- en -Spakenburg-speler Philip Ties speelde, bleven de drie punten bij CJVV.
Een korte samenvatting van CJVV - Jonathan, door Robert Claus
CJVV - Jonathan (Derde klasse C)

28' Pim Kers (1-0)
45' Gianluca Nijholt (1-1)
69' Pim Kers (2-1)

Puzzel valt in elkaar voor CJVV

Met twee goals was Pim Kers de grote man bij CJVV. "We hadden het eerder moeten afmaken", vindt hij. "We wisten ook dat wij de betere ploeg waren en dat hebben we in de tweede helft laten zien. Fysiek waren we overal beter en ik denk dat we voetballend beter waren. Het balletje ging goed rond. Gelukkig hebben we met een kleine uitslag gewonnen. Ik heb ook nog twee keer gescoord, dus het kan niet beter voor mij."
CJVV-trainer Sijtze Wobbes vond de eerste helft gelijkop gaan. " Misschien hadden we iets het overwicht, maar 1-1 bij rust was terecht. De tweede helft hebben we goed en gevarieerd gespeeld, Jonathan achter de bal aan laten lopen, veel kansen gecreëerd en een terechte overwinning geboekt", aldus Wobbes.
"We geven niets weg de hele tweede helft, de verdediging staat als een huis. Dus ik wachtte eerder op de 3-1 dan op de 2-2", gaat hij verder.
Sijtze Wobbes (CJVV): "We hebben goed en gevarieerd gespeeld"
Met de koppositie in handen kan CJVV dromen van de titel. "We bouwen al drie jaar aan een speelwijze en dat zie je aan alle kanten op zijn plaats vallen. Zeven keer op rij winnen is ook voor mij uniek, en Jonathan is een sterke ploeg. Alleen hebben wij vandaag het verschil gemaakt. Er gaan twee ploegen voor het kampioenschap strijden. Waar het eindigt, is lastig, maar wij doen uiteraard mee."
Voor Jonathan-coach Rob Zomer waren de druiven zuur na afloop. "Een nederlaag komt altijd hard aan, of het tegen CJVV of een andere tegenstander is... Maar deze is extra zuur, omdat we tegen de nummer 2 spelen met allebei 18 uit 6 en veel publiek. En dan laten we het gewoon liggen, want ik denk dat CJVV terecht gewonnen heeft", zegt hij.
Rob Zomer (Jonathan): "We laten het gewoon liggen"
Volgens Zomer misten de Zeistenaren gif. "In dit soort wedstrijden gaat het niet alleen om de tactiek, maar ook om instelling. Bij ballen die er net tussen vallen waren we niet agressief. We lieten het een beetje lopen. De tweede helft was de tegenstander echt beter. Dat betekent dat we niet hebben gebracht wat we kunnen brengen", aldus Zomer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.