Tweede divisie: Oorwassing Spakenburg, ook IJsselmeervogels verliest, knap gelijkspel GVVV

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft, na drie zeges op rij, niet kunnen winnen van koploper Katwijk. Het tweededivisieduel eindigde op de Westmaat in 0-2 dankzij twee goals van Ahmed El Azzouti. Ook de buren van Spakenburg gingen onderuit. AFC was met 5-1 te sterk. GVVV speelde op bezoek bij Koninklijke HFC met 0-0 gelijk.
In de tweede divisie staat IJsselmeervogels met dertien punten uit tien duels op de twaalfde plek. Spakenburg zakt door de nederlaag naar de voorlaatste plek. Net als de nummer 15 en nummer 16 hebben De Blauwen negen punten. GVVV blijft hekkensluiter. De Veenendalers hebben na het gelijkspel tegen Koninkline HFC twee punten uit elf duels.

Duel AFC - Spakenburg al voor rust beslist

Na een kwartier spelen kwam AFC op eigen op 1-0 voorsprong door een treffer van Splinter de Mooij. Nog voor het einde van de eerste helft maakte Thomas Verhaar de 2-0 waarna De Mooijn met zijn tweede voor de 3-0 tekende.
In de tweede helft speelde Spakenburg beter. Toch kwam AFC op 4-0 door de tweede treffer van Verhaar. In de 66e minuut verdween de Spakenburgse nul nog wel van het scorebord. Het werd 4-1 via Floris van der Linden. De clubtopscorer kon de bal tegen de touwen schieten na een voorzet van Tim Brinkman. In de laatste minuut van de wedstrijd bepaalde Gévero Markiet de eindstand op 5-1.
AFC - IJsselmeervogels (tweede divisie)

15' Splinter de Mooij (1-0)
42' Thomas Verhaar (2-0)
45' Splinter de Mooij (3-0)
58' Thomas Verhaar (4-0)
66' Floris van der Linden (4-1)
90' Gévero Markiet (5-1)

El Azzouti schiet Katwijk langs de Vogels

Het begin verliep niet zoals gehoopt voor de koploper uit Katwijk. IJsselmeervogels hield goed stand in het eerste half uur en had bij vlagen zelfs het betere van het spel. Het leidde onder meer tot een grote kans voor Khalid Tadmine, die een afstandsschot net naast zag belanden. Verder was de eerste helft weinig sprankelend, waardoor de Vogels en Katwijk met 0-0 gingen rusten.
Kort na rust werd er dan toch gescoord. Het was voormalig IJsselmeervogels-spits Ahmed El Azzouti die als een ware goalgetter de 0-1 maakte namens Katwijk. Hij profiteerde optimaal van een verkeerde terugspeelbal van Jeffrey Buitenhuis. Vier minuten later scoorde een getergde El Azzouti ook zijn tweede treffer van de middag.
De 0-2 van El Azzouti gooide het duel definitief in het slot. Katwijk kwam in de laatste dertig minuten niet meer in de problemen en had IJsselmeervogels murw geslagen. De Rooien, onder leiding van Gert Peter de Gunst, zagen zo een mooie reeks van drie opeenvolgende zeges stranden op de eigen Westmaat.
Een korte samenvatting van IJsselmeervogels - Katwijk, door Mark Kloostra
IJsselmeervogels - Katwijk (Tweede divisie)

49' Ahmed El Azzouti (0-1)
53' Ahmed El Azzouti (0-2)

Van Willige de held bij GVVV

Tegen Koninklijke HFC speelde GVVV een zwaarbevochten wedstrijd. In de eerste helft waren de kansen van de Veenendalers spaarzaam. De ploeg van Gery Vink leek voor een punt naar Haarlem te zijn afgereisd.
In de tweede helft was het de thuisploeg dat meer aandrong. Doelman Jan van Willige van GVVV moest een aantal keer laten zien waarom hij onder de lat staan. In de absolute slotfase werd de bal zelfs een aantal keer van de lijn gehaald. GVVV bleef overeind waardoor het punt werd gepakt bij HFC.