GVVV put hoop uit tweede gelijkspel: 'Hier kunnen we verder mee'

GVVV-trainer Gery Vink
GVVV-trainer Gery Vink © Orange Pictures
VEENENDAAL - GVVV verdubbelde zaterdag het aantal punten in de tweede divisie van één naar twee. Trainer Gery Vink en voetballer Achraf Nejmi waren vooral tevreden over hoe de ploeg verdedigend voor de dag kwam tegen Koninklijke HFC.
Mijn tweede wedstrijd als centrale verdediger
Achraf Nejmi
"Ik ben tevreden over de organisatie vanuit achteruit, ontevreden over wat we aanvallend gecreëerd hebben", aldus trainer Vink tegen RTV Utrecht. Het duel tegen Koninklijke HFC eindigde in 0-0. "Wat vandaag belangrijk was dat we niet zouden verliezen. We komen uit een lastige periode."
Trainer Gery Vink van GVVV in gesprek met verslaggever Bert Kous
Ook Achraf Nejmi vond dat zijn ploeg aanvallend te weinig gebracht. "We hebben twee á drie goede kansen gecreëerd. Dat is te weinig en moet beter", zegt de voetballer. "We hebben wel echt hard gewerkt vandaag."
Tevreden over verdediging, niet over aanvalsspel
Gery Vink, trainer GVVV
Vink zegt dat na afloop iedereen in de kleedkamer echt blij was met het punt. "Hoe raar dat ook klinkt. Het punt geeft aan dat we bepaalde dingen goed hebben gedaan vandaag", stelt de oefenmeester. "Na het eerste kwartier waren we steady. We hebben weinig weggeven."

De hand van Vink

Sinds 2,5 week staat Vink voor de groep van GVVV. Er zou bij de Veenendaalse club harden worden getraind. Al vindt de oefenmeester zelf dat niet de juiste term. "We zijn de norm gaan verhogen in de eis naar elkaar. Ook de intensiteit op de training. Daar hebben we accenten op gelegd. De ploeg maakt een frisse indruk. We kunnen verder met dit punt."
Een wijziging die Vink heeft doorgevoerd is de positie van Nejmi. De middenvelder stond tegen HFC centraal achterin. "Ja, een nieuwe positie", lacht Nejmi. "Het is de tweede keer in mijn leven dat ik daar speelde. Ik ben blij dat we de nul hebben gehouden. Dat was wel een keer nodig."
Achraf Nejmi in gesprek met verslaggever Bert Kous

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.