Instellingen

IJsselmeervogels buigt voor oude bekende El Azzouti: 'We hebben het weggegeven'

Gert Peter de Gunst
Gert Peter de Gunst © RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Ahmed El Azzouti twee, IJsselmeervogels nul. De oud-spits van de Rooien wist met twee treffers voor de 0-2 overwinning te zorgen van zijn nieuwe club Katwijk. Na afloop kon de aanvaller erover lachen: "Een heerlijke middag!"

Vogels verliezen ondanks goede eerste helft

Bij IJsselmeervogels geen vrolijke gezichten na de nederlaag op de Westmaat, al was het begin hoopgevend voor trainer Gert Peter de Gunst. "Over de eerste helft was ik heel blij", zegt hij. "We proberen in korte tijd er iets in te krijgen, waarvan ik denk dat ik het wil zien. Dat kost tijd. Ik zie dat ze het oppakken en daar kan ik van genieten. Het jammere is dat de wedstrijd 90 minuten duurt."
IJsselmeervogels-trainer De Gunst vindt verlies geen schande: "Uiteindelijk is het ook kwaliteit"
Bij rust heerste er dan ook tevredenheid bij de Vogels in de kleedkamer. "Maar in zeven minuten is het daarna einde verhaal. Het begint met de aftrap, en die moet in de hoek uikomen. Maar dat gebeurt niet, en een minuut ligt hij erin. Ik heb de goal (de 0-1 van Ahmed El Azzouti, red.) net terug gezien, het is dan Comedy Capers. Wij hebben de wedstrijd weggegeven", aldus De Gunst.
Na de tweede treffer van El Azzouti was de fut eruit bij IJsselmervogels. "Het geloof gaat er gewoon uit, maar je speelt niet tegen een kleintje", voegt hij er aan toe. "We moesten geen fouten maken. Maar als je 2-0 achter komt, dan begrijp ik wel dat het zo weggegeven wordt. Het mag niet. En uiteindelijk is het ook kwaliteit."
Het is altijd lekker om te scoren en te winnen natuurlijk, helemaal om het hier te doen
Katwijk-spits Ahmed El Azzouti

Cadeautje voor El Azzouti

Voor El Azzouti was de middag er juist een om niet snel te vergeten. Bij de eerste goal stond hij precies op de juiste plek om een bal binnen te prikken. "Een cadeautje, maar je moet erbij zijn en erop loeren", weet hij. "Als je dat niet doet, ga je de goal ook niet maken."
El Azzouti, hier nog in het rood en wit van IJsselmeervogels
El Azzouti, hier nog in het rood en wit van IJsselmeervogels © Geert Lommers
Ahmed El Azzouti (Katwijk) over zijn vertrek bij de Vogels: "Het is zoals het is, dat ligt achter ons"
"Het is altijd lekker om te scoren en te winnen natuurlijk, helemaal om het hier te doen. Ik heb er gespeeld en er is ook een en ander gebeurd. Het is dan lekker om twee keer te scoren en met 2-0 te winnen", aldus El Azzouti. "Iedereen weet toch al wat er gebeurd is? Ik draaide goed, maar ze wilden niet verder met mij. Het is zoals het is, dat ligt achter ons. Zij hebben ook keuzes gemaakt, maar blijkbaar niet de goede", lacht de spits.
"Ik denk dat wij in de eerste helft ons niveau niet halen, maar we geven ook niets weg", vertelt hij over de wedstrijd. "In de tweede helft pakken we het beter op en daar komen die goals dan ook vandaan. Dat was het verschil met de eerste helft. In de laatste fase krijgen we nog goede kansen op de 3-0 en de 4-0, maar het is een heerlijke middag."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.