Hockeyers Kampong verslaan Pinoké, SCHC onderuit

© RTV Utrecht
UTRECHT - In de hoofdklasse hockey heeft het Utrechtse Kampong op bezoek bij Pinoké met 1-2 gewonnen. SCHC speelde ook een uitduel. De Bilthovense mannen gingen bij Klein Zwitserland met 4-1 onderuit.
Na elf wedstrijden staat Kampong tweede op de ranglijst. Het verschil met koploper Bloemendaal is zes punten. SCHC staat voorlaatste met zes punten voorsprong op de puntloze hekkensluiter Hurley.

Kampong maakt het onnodig spannend

Kampong kwam in het tweede kwart op voorsprong. Vanuit een strafcorner was het specialist en clubtopscorer Jip Janssen die de 0-1 op het scorebord zette. Tien minuten later wist Jonas de Geus met een flinke uithaal de 0-2 te maken.
Na rust werd het toch weer spannend nadat Pinoké de aansluitingstreffer maakte. Niklas Wellen zorgde voor de 1-2. De marge bleef klein, maar Kampong hield het vol waardoor de drie punten mee naar Utrecht gingen.
Pinoké - Kampong (hoofdklasse)

21' Jip Janssen (0-1)
31' Jonas de Geus (0-2)
47' Niklas Wellen (1-2)

SCHC niet opgewassen tegen Klein Zwitserland

Via twee treffers van Aki Käppeler kwam Klein Zwitserland in het tweede kwart op 2-0 voorsprong. Hij scoorde in minuut 23 en minuut 28.
Na rust maakte Klein Zwitserland via Nicolas Santiago Keenan al snel de 3-0. Bob Cleophas maakte namens SCHC nog de 3-1. De zege van de thuisploeg kwam echter niet meer in gevaar want drie minuten na de Bilthovense treffer maakte Nick van Trigt er 4-1 van.
In het slot van de wedstrijd maakte SCHC er nog 4-2 van. Maar in de allerlaatste minuut bepaalde Tim Brand namens de thuisploeg de eindstand op 5-2.
Klein Zwitserland - SCHC (hoofdklasse)

23' Aki Käppeler (1-0)
28' Aki Käppeler (2-0)
37' Nicolas Santiago Keenan (3-0)
44' Bob Cleophas (3-1)
47' Nick van Trigt (4-1)