Voordaan boekt monsterzege op hekkensluiter, winst Schaerweijde

ZEIST - De hockeyers van Voordaan hebben in eigen huis met 7-0 gewonnen van hekkensluiter Were Di. Schaerweijde uit Zeist won met 4-2 van Nijmegen.
Binnen het halfuur stond het al 5-0 voor de ploeg uit Groenekan. De doelpunten werden gemaakt door Mike Huisman, Adriaan Stolk, Luke Chadwick, Erik Hemesath en Tom Frohn.
Dankzij een tweede treffer van Stolk en Thur Stadelmeier vergrootte Voordaan de voorsprong. "De score had nog hoger kunnen uitvallen", zegt Voordaan-trainer Peter Jonker tegen RTV Utrecht.
Voordaan staat derde in de promotieklasse met twintig punten uit negen duels. De achterstand op koploper hdm blijft zeven punten.

Schaerweijde snel op 3-0

Ook de hockeyers van Schaerweijde boekten dus een overwinning in de promotieklasse. Het team uit Zeist was op het eigen sportpark met 4-2 te sterk voor Nijmegen. Schaerweijde pakte binnen twintig minuten een 3-0 voorsprong. Kjell Bakker scoorde in de 34ste minuut de 1-3, maar een minuut later was het scoreverschil alweer drie. Luc de Rooij scoorde in de slotfase nog de 2-4.
Schaerweijde is de nummer twee op de ranglijst met 23 punten uit negen wedstrijden. Hdm heeft vier punten meer.