Eric Meijers per direct weg bij Spakenburg

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft de samenwerking met trainer Eric Meijers per direct beëindigd. Dat maakt de tweede divisionist bekend, twee dagen na de kansloze 5-1 nederlaag tegen AFC. Spakenburg staat voorlaatste in de tweede divisie. Meijers zou na dit seizoen sowieso vertrekken. Patrick Loenen is al aangesteld als zijn opvolger.
Meijers trad in het najaar van 2019 aan als hoofdtrainer van de Blauwen, als opvolger van John de Wolf, die toen assistent van Dick Advocaat werd bij Feyenoord. De eerste twee seizoenen onder zijn leiding werden door corona niet afgemaakt. Dit seizoen slaagt Spakenburg er onder Meijers niet in goede resultaten te boeken.
In de competitie won Spakenburg in elf duels pas twee keer. Met 29 tegentreffers heeft de ploeg met afstand de meest gepasseerde defensie van de tweede divisie.
In de beker gaat het wel goed met Spakenburg. Thuis tegen eerste divisionist FC Dordrecht werd met 3-0 gewonnen. In de volgende ronde treft Spakenburg Telstar.
Wie er komende zaterdag, als Spakenburg thuis speelt tegen Noordwijk, op de bank zit, is nog niet duidelijk. "We zijn druk bezig een oplossing te vinden", laat de technische commissie weten.