Instellingen

Merijn Scheperkamp zonder druk richting wereldbekerdebuut

© Orange Pictures
ZEIST - Schaatser Merijn Scheperkamp debuteert komend weekend namens Nederland in de wereldbekerwedstrijden in Polen. Op de baan van Tomaszow Mazowiecki rijdt hij zowel de 500 als de 1.000 meter. De geboren Hilversummer is al jaren lid van schaatsvereniging Zeist.

Plaatsing niet helemaal onverwacht

Inmiddels maakt Scheperkamp deel uit van de opleidingsploeg van Jumbo Visma en plaatste hij zich bij het NK afstanden op beide sprintafstanden voor de wereldbekerwedstrijden die dit najaar worden gereden. "Toen ik aan het seizoen begon, had ik het niet verwacht. Maar toen het seizoen een beetje vorderde kwam ik erachter dat het er wel in zou zitten."
[Media:4452127">
Scheperkamp reed dit jaar op de 500 meter voor het eerst onder de 35 seconden, en verbeterde zich ook op de 1.000 meter. "Ik maak al een aantal jaren deze progressie en dan kom je steeds dichterbij." Vooral dat hij zich op de 1.000 meter plaatste voor de wereldbekers, was een grote verrassing. "Ik had wel verwacht dat ik hem goed kon rijden. Maar qua tijd zit ik nog wel een stukje achter de grote namen."

Geen druk

Komend weekend maakt Scheperkamp zijn wereldbekerdebuut, in Polen. Voor wat betreft uitslagen heeft hij geen hoge verwachtinge. "Ik rij vooral om mezelf te verbeteren. Dat zal qua tijd lastig worden aangezien het niet een hele snelle baan is."
De Spelen is echt nog wel een ander verhaal
Merijn Scheperkamp
Scheperkamp heeft zich nu geplaatst voor de wereldbekers. Over halve maand is in Heerenveen een volgend belangrijk meetmoment: het Olympisch Kwalificatie Toernooi. "De Spelen is echt nog wel een ander verhaal. Ik moet realistisch blijven en stap voor stap voor stap denken. Ik moet dit jaar ervaring opdoen." Daarbij wordt hem geen enkele druk opgelegd. "Ik ben jong en het hoeft allemaal nog niet. Die instelling is goed en daardoor kan ik vrij en hard schaatsen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.